na putu prema vrtiću

Splitska glumica ogorčena: 'Onaj tko ga dirne, možda bi mu bolje bilo da nije tu'

Foto: Instagram
Ana Gruica
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Instagram
Ana Gruica Uglešić
Foto: Instagram
Foto: Instagram
11.09.2020.
u 16:43
- Jutros vozim malog u vrtić i... "Možda bi vam bolje bilo da niste tu-Gobbo", piše na preje*enom muralu koji je ovo ljeto "osvanuo" na zadnjoj strani kuće HNK-a u Splitu. Živo me zanima koliko će ovaj zid oslikan rukom Duplančića i Svaguše izdržati da ga neki "novi umjetnik" ne unakaradi - napisala je Gruica
Pogledaj originalni članak

Glumica Ana Gruica na Instagramu je objavila fotografiju murala kojeg su nedavno na zgradi HNK u Splitu napravili akademski slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša. Riječ je o preslici plakata poznatog ilustratora Alema Ćurina, izvorno izrađenog za Splitsko ljeto 1998. godine.

Gruica je pokraj murala napisala kako se boji da će ga uništiti jer u Splitu se ne poštuju umjetnici. 

Foto: Instagram
- Jutros vozim malog u vrtić i... "Možda bi vam bolje bilo da niste tu-Gobbo", piše na preje*enom muralu koji je ovo ljeto "osvanuo" na zadnjoj strani kuće HNK-a u Splitu. Živo me zanima koliko će ovaj zid oslikan rukom Duplančića i Svaguše izdržati da ga neki "novi umjetnik" ne unakaradi. Baš sam znatiželjna koliko je u Splitu umjetnik u stanju poštivati druge umjetnike, jer kako je poznato diljem svijeta, u Splitu se ne poštuje ni Kukoč, ni Rađa, ni Ivanišević, ni Đikić... Pa šta bi onda "neki" Duplančić ili Svaguša?! Onaj tko ga dirne - možda bi mu bolje bilo da nije tu - napisala je Gruica. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DO
Domumom
17:03 11.09.2020.

Otkud toliko jugoslavena na jednom mjestu. Orjuna.

SN
Samo naprijed
17:14 11.09.2020.

Kad su postali pizde.

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
17:58 11.09.2020.

Čim ti apeliraš, gotov je. Ti da podržiš Hendrixa, odrekao bih ga se.