OSTAJEM DOMA

Raspjevana Dunja Knebl u #OdSobeDoSobe!

Foto: Youtube
Dunja Knebl
Foto: Youtube
Dunja Knebl
Foto: Youtube
Dunja Knebl
Foto: Youtube
Dunja Knebl
Foto: Youtube
Dunja Knebl
01.06.2020.
u 18:00
Dunja Knebl predstavnica je naše tradicionalne pjesmarice, zaštitinica naše baštine i sinonim hrvatske etno glazbe.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski glazbenici učinili su puno za „stanje uma“ svih nas za vrijeme pandemije COVID-19. Svakodnevne svirke iz njihovih dnevnih boraka činile su nam dane veselijima i lakšima, a oni nastavljaju dalje sa svojim izvedbama samo za nas, iako se društveni, pa tako i glazbeni život malo pomalo vraćaju „u normalu“.

U ovotjedni #OdSobeDoSobe stiže nam Dunja Knebl.

Dunja Knebl predstavnica je naše tradicionalne pjesmarice, zaštitinica naše baštine i sinonim hrvatske etno glazbe. Objavila je 14 albuma, a osim toga i nekoliko albuma u vlastitom, online izdanju. Godine 1997. nominirana je za hrvatsku glazbenu nagradu Porin u kategoriji za najbolji ženski vokal. Osim te nominacije slijedi niz drugih nominacija, a Porin je osvojila 2008. za album “Kite i kitice”.

Te godine osvojila je za isti album i nagradu Indexi. Autorica je monodrame "Zašto sam postala javna pjevačica s 47 godine ili strah od kloniranja" kao i predstave - mjuzikla "Oj ti tožni človek", profesorica je ruskog i engleskog jezika, živjela je u Americi, Indoneziji, Rusiji. Danas je u Zagrebu i bez nje naša etno scena ne bi bila ista.

U projektu #OdSobeDoSobe izvela je pjesmu Dej mi Bože, joči sokolove.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.