Promo

Večernji te vodi na koncert grupe Voivod u klubu Močvara

Večernji te vodi na koncert grupe Voivod u klubu Močvara
VL
Autor
PR Članak
04.05.2011.
u 14:12
Darujemo 2x2 ulaznice za koncert 8. svibnja u 21.30 sati u zagrebačkom klubu Močvara
Pogledaj originalni članak

Još od samih početaka 1982. kanadski prog-thrasheri, bend Voivod stremili su nečem novom i drukčijem pa su tako utjecaj novog vala britanskog heavy metala spojili s progresivnim rockom i hardcore-punkom, čija se eksplozija te godine proširila cijelim sjevernoameričkim kontinentom. Težnja glazbenim eksperimentima vrlo brzo ih je izdvojila iz gomile thrashera koji se pojavljuju na sceni, od kojih se razlikuju i tekstovima u kojima dominira vječita tema sukoba čovjeka i tehnologije koja prijeti da će zavladavati svijetom.

Do kraja osamdesetih nanizali su pet sjajnih albuma od kojih je „Nothingface“ polučio značajan komercijalni uspjeh, nakon čega je uslijedila promotivna turneja po sjevernoameričkom kontinentu tijekom koje su im kao predgrupe nastupili bendovi koji će uskoro promijeniti izgled i zvuk rock glazbe - Faith No More i Soundgarden.

Turbulentne devedesete su obilježene stalnim promjenama članstva da bi se tijekom proteklih deset godina, uz originalne članove Snakea, Piggya i Awaya, ustalili u postavi s bivšim basistom Metallice i njihovim velikim fanom Jasonom Newstedom. Tragična smrt gitarista Piggyja na neko ih vrijeme stavlja u hibernaciju, ali nakon što su 2009. objavili i njemu posvetili album „Infini“ ponovno su se vratili turnejama i to u originalnoj postavi s Blackyjem na basu te gitaristom Danom Mograinom kao zamjenom za preminulog Piggyja.

Dolazak jednog od najutjecajnijih bendova u povijesti kanadskog rocka, kojem se klanjaju i veličine poput Davea Grohla, događaj je na koji su obožavatelji Voivoda čekali desetljećima i koji nikako ne bi smjeli propustiti.

Ulaznice se po cijeni od 100 kn mogu kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će stajati 150 kn.

Ako želite na koncert, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr