Nova predstava u Kerempuhu

Budite prvi koji će pogledati najnoviji hit Satiričkog kazališta Kerempuh

Foto: Promo foto
Policija Kerempuh 01
Foto: Promo foto
Policija Kerempuh 02
Foto: Promo foto
policija Kerempuh 03
Foto: Promo foto
Policija Kerempuh 04
09.02.2016.
u 10:55
Predstava „POLICIJA“ Slawomira Mrožeka, u režiji Mirana Kurspahića, indirektno je usmjerena protiv svakog totalitarnog režima, naročito onog komunističkog
Pogledaj originalni članak

Kad neprijatelja nema - treba ga izmisliti! Na ovoj premisi počiva prva drama objavljena 1958. jednog od ponajboljih poljskih dramatičara svih vremena, Sławomira Mrożeka.

Ova kratka i duhovito napisana drama odigrava se kroz tri čina i šest lica, a indirektno je usmjerena protiv svakog totalitarnog režima. Naročito onog komunističkog, čiji su partijski funkcioneri, državnički aparat i svaka vrsta idolopoklonstva bili inspiracija mnogim autorima pa tako i Mrožeku.

Motiv apsurda se u „Policiji“ provlači kroz mračnu viziju budućnosti čovječanstva: koga će policija hapsiti ako su svi lojalni i odani vlasti?

Policija od zatvorenika, zavjerenika i revolucionara živi i opstaje. Ukoliko zločina i zločinaca nema, gubi se svaki smisao represivnog aparata i dovodi se u pitanje smisao postojanja policije kao takve. Na kraju se čitava farsa svodi na to se svi međusobno pohapse, iz potpune ludosti, gluposti i prije svega nemoći.

Predstavu je režirao Miran Kurspahić, a igraju: Vilim Matula, Vedran Mlikota, Borko Perić, Anita Matić Delić, Velimir Čokljat, Damir Poljičak, Nikša Marinović

Premijera se održava 26. veljače u 20 sati, a pretpremijere 24. i 25. veljače također u 20 sati.

 

Želite li među prvima pogledati predstavu „POLICIJA“?

Poklanjamo vam 3x2 ulaznice za svaki od navedenih datuma: 24.02., 25.02. 27.02. i 28.02.2016. Oni koji najbrže točno odgovore na pitanje dobit će po dvije ulaznice.

Ulaznice se preuzimaju na blagajni Satiričkog kazališta Kerempuh, Ilica 31, Zagreb.

Dobitnici:

24.02.2016. Vanja Ciglec, Rosana Zepp, Marija Pavković

25.02.2016. Tomislava Vidović, Jadranka Mulković, Danijela Lončarić

27.02.2016. Vladimir Rakoš, Slavko Cesar, Božena Banović

28.02.2016. Matea Rakoš, Helena Sugnetić, Saša Capan

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr