KORISNO

Zidovi su vam prljavi? Prljavštinu i mrlje možete očistiti sa samo tri stvari koje imate kod kuće

Foto: Shutterstock
Zidovi su vam prljavi? Prljavštinu i mrlje možete očistiti sa samo tri stvari koje imate kod kuće
19.05.2022.
u 10:30
Ako na zidovima imate ogrebotine, tragove ili mrlje, ne brinite. Uz ovih par proizvoda bit će ponovno čist i uredan
Pogledaj originalni članak

Bilo da se radi o ljepljivim otiscima dječjih ručica ili raznim ogrebotinama i mrljama, zidovi s vremenom mogu nakupiti prljavštinu, a njihovo se čišćenje može činiti kao zahtjevan zadatak. Ipak, prema jednoj korisnici Tik Toka, postoji i jedan jednostavan način za čišćenje koji bi mogao ubrzati proces.

 Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

Foto: Getty Images
Čišćenje
Foto: Getty Images
Čišćenje
Foto: Getty Images
Čišćenje
Foto: Getty Images
Čišćenje
Foto: Thinkstock
Čišćenje stana
Foto: Getty Images
Čišćenje
Foto: Getty Images
Čišćenje
Foto: Getty Images
Čišćenje

Kako piše Express, ona je u svome videu na profilu @Tanya Home Inspo objasnila kako je sve što trebate soda bikarbona, dezinficijens i valjak za bojanje zidova. U videu tako demonstrira kako otapa žlicu sode bikarbone u zdjeli s toplom vodom, a zatim dodaje malo dezinficijensa prije nego što sve pomiješa. Nakon toga uz pomoć valjka smjesu nanosi na zidove, kako bi prekrila sve mrlje i tragove. Na kraju videa Tiktokerica potvrđuje da trik djeluje, te kaže da zidovi čak i ljepše mirišu. 

- Čišćenje zidova se možda čini nepotrebno ali roditelji znaju kako će ih djeca lako zaprljati, a s ovim trikom brzo ćete riješiti sve mrlje - rekla je. 

Prema riječima stručnjaka iz Architectural Digesta, soda bikarbona može se koristiti za rješavanje tvrdokornih mrlja na zidovima jer je ona zbog svoje visoke razine kiselosti prirodno sredstvo protiv mrlja. Struktura sode naime djeluje kao nježan abraziv koji može očistiti površine bez ostavljanja ogrebotina.

- Ako ne želite koristiti dezinficijens na svojim zidovima, isprobajte otopinu sapuna i vode. Napunite jednu kantu s par litara tople vode, a u drugu pomiješajte bistri tekući sapun za ruke ili posuđe i vodu. Zatim natopite krpu u otopinu i dobro je ocijedite. Iako su sapun i voda nježni, trebali biste prvo testirati neko neupadljivo podučje poput malog dijela zida iza slike ili komada namještaja, kako biste bili sigurni da se materijal neće oštetiti - objasnili su.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.