Jeste li znali?

Žena tvrdi da smo pogrešno koristili regenerator za kosu: 'Mogli biste uništiti pH svoje kose'

Foto: Shutterstock
Žena tvrdi da smo pogrešno koristili regenerator za kosu: 'Mogli biste uništiti pH svoje kose'
06.02.2023.
u 09:30
Obožavateljica frizura i ljepote tvrdi da smo svi koristili regenerator za kosu na pogrešan način te napominje da predugo ostavljanje na kosi može uništiti vaše pramenove.
Pogledaj originalni članak

Svatko ima svoju rutinu dok se tušira no ono što nam je većini zajedničko je da prije korištenja regeneratora, kosu operemo šamponom. Ali, jeste li tip  osobe koja ostavlja regenerator na kosi prije nego što ga ispere vodom? Mnogi od nas jesu no prema jednom guruu za kosu i ljepotu na TikToku, ne bismo trebali ostavljati regenerator da stoji na kosi tako dugo kao što mnogi od nas čine jer bi mogao uništiti našu kosu, prenosi Mirror.

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik:

Foto: Thinkstock
kosa
Foto: Shutterstock
jaja
Foto: Thinkstock
Špinat
Foto: Pixabay
Hrana
Foto: Thinkstock
batat
Foto: Thinkstock
avokado
Foto: Thinkstock
Sušenje kose
Foto: Shutterstock
Pranje kose
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pranje kose
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
Losos

Kelsey Griffin, koja objavljuje pod korisničkim imenom @kelseygriffin, objasnila je da većina regeneratora uopće ne zahtijeva da ostavite proizvod da stoji na vašoj kosi i da ga zapravo treba odmah isprati. Obožavateljica ljepote rekla je da je regenerator dizajniran za podešavanje pH ravnoteže vaše kose nakon što ste upotrijebili šampon, pa ako ga ostavite da stoji na vašim pramenovima predugo, mogli biste previše promijeniti pH.

U viralnom videu podijelila je: "U osnovi, šampon i regenerator utječu na pH razinu vaše kose. Dakle, šampon može imati pH od možda sedam ili osam, a regenerator može imati pH vrijednost od četiri ili pet. Ali, one su tako formulirane da se međusobno uravnotežuju, da vam kosa ne bude previše bazična ili previše kisela“. Zatim je nastavila objašnjavajući što bi se moglo dogoditi s našom kosom ako predugo ostavimo regenerator: „Dakle, kad se tuširate i pomislite 'Oh, ostavit ću regenerator na nekih 5 ili 10 minuta', mogli biste uništiti pH svoje kose ostavljajući regenerator predugo."

Što se tiče maski za kosu, Kelsey tvrdi da s njima slučaj nije takav jer su one dizajnirane da stoje na pramenovima dulje vrijeme te su drugačije formulirane. Također, ovo se ne odnosi na regeneratore koji vam izričito govore da ostavite proizvod da odstoji u uputama na poleđini bočice, no na mnogim bočicama to ne piše tako da ne biste ni trebali. Dodala je: "Postoji razlog zašto na bočicama regeneratora piše da ga nanesete te samo isperete. Nigdje ne piše 'ostavite 5-10 minuta' ili što već. I postoji razlog! Trebali biste ga odmah isprati!“

Komentatori objave ostali su zbunjeni Kelseyinim tvrdnjama, jer su mnogi rekli da nisu imali pojma da cijelo ovo vrijeme regeneratore koriste nepravilno. Jedna je osoba napisala: "Ovo me doslovno oduševilo." Dok je drugi rekao: "Cijeli moj život je laž!" Ali, neki su rekli da je zapravo u redu ostaviti regenerator nekoliko minuta inzistirajući da se pH ravnoteža neće drastično pokolebati. Tako je jedna osoba napisala "Šampon otvara kutikulu kose, a regenerator je zatvara zbog nižeg pH. Ali, ako ostavite regenerator nekoliko dodatnih minuta u redu je!". Kelseyinu objavu na kraju je komentirao i jedan frizer: "Ovdje frizer! Dakle, pH vrijednost kose je 4,5 do 5,5 pa ako je pH vašeg regeneratora uravnotežen na tu razinu, zapravo je zdrav."

Frizerka kaže da većina ljudi ne pere kosu pravilno: 'Treba šamponirati samo tjeme, a ne vlasi'

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.