oštećuju srce

Zašto jaja za doručak nisu poželjna?

Foto: Photos.com
Zašto jaja za doručak nisu poželjna?
29.06.2012.
u 13:23
S bjelančevinama ne treba pretjerivati, a najmanje u najvažnijem obroku dana...
Pogledaj originalni članak

Ljudi koji za doručak jedu hranu bogatu bjelančevinama, primjerice jaja, te reduciraju ugljikohidrate imaju čak 28 posto veću opasnost od razvoja srčanih bolesti, zaključili su znanstvenici. 

– Studija je zasigurno loša vijest za one koji slijede visokoproteinske dijete (poput Atkinsonove) dulje vrijeme – kaže Pagona Lagiou sa sveučilišta u Ateni, prenosi Huffingtonpost.

Jaja sadržavaju oko 6,5 grama bjelančevina i 1,7 grama zasićenih masti. Sadrže visoke razine kolesterola, koji može začepiti krvne žile i dovesti do srčanih bolesti. Bogata su vitaminom B2 (riboflavin), vitamin B12, vitamin A i niz drugih vitamina B, uključujući folnu kiselinu, biotin, pantotensku kiselinu i kolin, kao i esencijalne minerale. Stručnjaci naglašavaju da je važno izbalansirati prehranu.

– U svoju prehranu pokušajte uključiti malomasne mliječne proizvode i cjelovite žitarice s puno voća i povrća i malo masnoća. Izbor ovih namirnica pridonosi uravnoteženoj prehrani i daleko je bolji i za vaše srce i za vaš struk od bilo koje dijete – kaže nutricionistica Victoria Taylor iz British Heart Foundationa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PE
Pegaz
14:01 29.06.2012.

Ovi sebe nazivaju znanstvenicima? To su monstrumi i još uz to i obični plaćenici, koji pišu "studije" po narudžbi. Najbolje je da jedemo malomasne mliječne proizvode s 0,1% masnoća (čitaj: kemiju), te cjelovite žitarice i voće i povrće - poželjno genetski modificirane, umjesto proteina koji su sastavni dijelovi svake stanice koja čini osnovu života na Zemlji

Avatar m_m
m_m
14:37 29.06.2012.

A šta je s onim "svakojutro jednojaje organizmu snagudaje"? Tko sad tu laže?