Slovenski vikend

Zabavite se i aktivno odmorite u Biogradu na Moru! Ne propustite bogatu ponudu

Foto: Promo
Biograd na Moru
Foto: Promo
Biograd na Moru
Foto: Promo
Biograd na Moru
Foto: Promo
Biograd na Moru
13.04.2018.
u 09:07
Od 27. travnja do 01. svibnja za vas smo pripremili obilje događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada nekima će predstavljati produženi vikend, budući da je praznik u utorak, stoga evo idealne prilike da 1. svibnja dočekate i provedete upravo u Biogradu na Moru.
Od 27. travnja do 01. svibnja za vas smo pripremili obilje događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.

Tako u ponudi aktivnog programa imamo regatu Pašmanskim kanalom, natjecanje u pecanju štapom, utrku ulicama Biograda, šetnju od parka do fun parka "Mirnovec" te rekreativni MTB maraton oko Vranskog jezera. Zabavni program rezerviran je za jednu od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj, klapu Kampanel, "Disco Inferno Magic Band" koji će nas vratiti u doba disco groznice, dalmatinsku klapu "Bunari" te slovensku zvijezdu "Čuki".

Foto: Promo
Biograd na Moru

Slovenski vikend ove godine obiluje i bogatim dodatnim sadržajem pa nas tako u subotu, 28.04. očekuje otvorenje Green Zone gdje ćete pronaći prezentacije gradova partnera iz Slovenije, a tema je Zeleni turizam. Ovdje ćete također pronaći i prezentaciju Hrvatskih otočnih proizvoda, najboljih proizvoda s hrvatskih otoka.

29.04. za svu djecu u centru grada, na trgu Brce organizirano je Kino na otvorenom, a prikazivat će se crtani film koji je sinkroniziran na hrvatskom, a titlovan na slovenskom jeziku.

U ponedjeljak na rivi u popodnevnim satima pogledajte izložbu old-timera i vespa motocikala.

Kroz sve dane Slovenskog vikenda organizirani su dodatni sadržaji za djecu.

I premda ovaj vikend nosi naslov "Slovenski vikend" on nije namijenjen samo Slovencima: vikend je ovo za sve one željne sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na involviranost obitelji.

27.04.2018. DALMATINSKA VEČER
- Svaki odmor najbolje je započeti dobrom zabavom! Prvi dan manifestacije upoznajemo se s destinacijom, a navečr od 21:00 sat na rivi za sve sudionike Slovenskog vikenda počinje prava fešta uz klapu "Bunari". Na rivi, u ribarskoj luci Dalmatinsku večer dočarati će i miris ribe na gradelama koja će se besplatno dijeliti svim posjetiteljima. Evo, dakle, idealnog početka  produženog vikenda uz dobrodošlicu domaćina.

Foto: Promo
Biograd na Moru

28.04.2018. KUP GRADOVA PRIJATELJA - NATJECANJE U PECANJU
- Subota je dan kao stvoren za pecanje! Ove godine aktivni odmor pojačali smo i novom disciplinom i u svoj program uvrstili i natjecanje u pecanju štapom. Okupljanje i početak programa kreće od 07:30 na rivi, uz obalu, a sam početak natjecanja u 09:00 sati.. Natječe se ukupno u 4 kategorije, za sve natjecatelje osiguran je i ručak.

Prijava i info: sru.podlanica@gmail.com

28.04.2018. BIOGRAD RUN 2018.
- Subotu popodne najbolje je provesti na rivi, ispijajući kavu, odmarajući nakon burne dalmatinske večeri i upijajući zrake sunca te se lagano pripremati za utrku. Biograd run počinje okupljanje sudionika u 17:00 sati na rivi, start je u 18:00 sati, a sama utrka sastojati će se od tri etape: 1 km, 5 km i 10 km. S obzirom kako   Slovenski vikend  uključuje i obitelji, najkraća etapa idealna je za najmanje, odnosno najmlađe učesnike, etapa od 5 km je za trkače amatere, a najduža etapa je za profesionalce i one najizdržljivije. Ljepota ove utrke je u samoj ruti koja će obuhvaćati samu obalu Biograda, od rive, preko plaža i park šume Soline. Kotizacija za ovu odlično organiziranu utrku se ne naplaćuje, a svaki učesnik će prilikom prijave dobiti majicu s logom. Prilikom proglašenja pobjednika i dodjele pehara, baš svi učesnici dobiti će medalje, i za sve će biti organiziran domjenak na rivi gdje će se služiti "Biogradska pašta".
- Istu večer na rivi garantiranu zabavu pružit će nam trenutno jedna od najvećih zvijezda u Sloveniji "Čuki". Prvi dio koncerta, s početkom od 20:00 sati rezerviran je za djecu, a do 21:00 sat kreće prava zabava do dugo u noć.
Prijava: www.biograd.run

29.-30.04.2018. BIOGRAD REGATA 2018.
- Neizostavan dio aktivnog odmora svakako je i regata. Slovenci su poznati kao pasionirani jedriličari koji redovito dolaze u Biograd i sudjeluju na svim regatama. Biograd regata održava se dva dana, počinje prijavom posada u 09:30  na rivi, u 10:00 je sastanak skipera, a start prvog plova počinje u 10:30, plovi se Pašmanskim kanalom. Start drugog plova je u 14:30, a plovit će se "Ljubavnim kanalom". U 18:00 sati je proglašenje pobjednika, dodjela pehara i večera za sve sudionike. Sve potrebne informacije za one koji su zainteresirani za regatu mogu se pronaći i na službenim stranicama Yacht cluba Biograd.

- Nedjelja u večernjim satima idealna je za koncert klape Kampanel koji će na rivi, u ribarskoj luci izvoditi svoje poznate hitove kao što su Aj ća volim te, Anđele moj i druge popularne pjesme.
Prijava: www.yc-biograd.com

30.04.2018. MAGIC 70S THEME PARTY
- Ponedjeljak je rezerviran za zasluženi odmor i relaksaciju. Uživajte na rivi u mirisu mora, preksrasnom pogledu, upijajte zrake sunce, ali se ujedno i pripremite za tematski party navečer na rivi. Od 21:00 sat na rivi nas očekuje "Disco Inferno Magic Band" koji će nas kao vremepolovom vratiti u doba disco groznice. Preporučamo svima da na rivu dođu obučeni u stilu 70ih, ponesite rekvizite, natapirajte frizure i vježbajte plesne korake uz Stayin` alive :)

01.05.2018. PARK - FUN PARK WALK
- Nakon pecanja, regate i Biograd run-a te disco groznice utorak je rezerviran za rekreativnu šetnju.
Iz samog srca našeg grada krećemo prema krajnjem cilju, hrvatskom „Gardalandu“ – fun parku Mirnovec.
Samom šetnjom razgledat ćemo najljepše dijelove Biograda pa ćemo se tako iz parka na Trgu hrvatskih velikana spustiti prema Gradskoj upravi, zgradi koja se nalazi na početku predivne biogradske rive. Šetnju nastavljamo uz hotele poznate hotelske kuće „Ilirija“ koji se nalaze u neposrednoj blizini morske obale, dalje krećemo prema istoimenom bazenu šetnicom koja se nalazi tik uz more gdje ćemo imati priliku vidjeti plaže nagrađene plavom zastavom (šljunčana plaža Dražice i pješčana plaža Soline). U nastavku plaže Soline na kojoj se nalaze mnogi barovi i restorani koji su tijekom ljetne sezone dupkom puni i gdje zabava traje do ranih jutarnjih sati prolazit ćemo pored autokampa Soline, smještenog u hladu prekrasne borove šume, jednog od najvećih autokampova Hrvatske uopće, izabran među deset najboljih hrvatskih kampova. Nakon toga priključujemo se na bajk stazu koja vodi do našeg cilja – fun parka Mirnovec.
Po završetku razgledavanja fun parka, nazad se vraćamo autobusom do polazne točke od kud smo i krenuli, u park kod kolodvora gdje nas očekuje prava dalmatinska zakuska, zaslužena nakon šetnje od parka do fun parka .
Prijava: www.tzg-biograd.hr/prijava-sudionika

01.05.2018. REKREATIVNI MTB MARATON VRANSKO JEZERO 2018.
- Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero 2018.  održava se 8. godinu i prolazi kružnom biciklističkom stazom  Vransko jezero u dužini od 35 km. Maraton starta iz centra mjesta Pakoštane  prema Parku prirode Vransko jezero sa ciljem na južnoj obali jezera. Utrka je sastavni je dio kalendara maraton utrka Biciklističkog saveza RH. 
Rekreativni MTB Maraton Vransko jezero jedinstven je ne samo u RH već i u Europi zbog činjenice da velikim svojim dijelom prolazi zaštićenim područjem – Parkom prirode Vransko jezero i  ornitološkim rezervatom te svojim sudionicima  pruža jedinstven doživljaj uživanja u vožnji kroz prekrasne vizure, vidikovce te  zaštićenu floru i faunu Parka prirode.
 U utrci sudjeluje veliki broj sudionika kako iz Republike Hrvatske tako i iz inozemstva sa naglaskom na državljane  Slovenije čiji biciklisti tradicionalno osvajaju medalje .

Foto: Promo
Biograd na Moru
Po završetku utrke u centru Pakoštana upriličit će se bogat kulturno - zabavni program s naglaskom na  gastro delicije našeg kraja.  
Prijava: www.pakostane.hr

Svi sudionici Slovenskog vikenda, ukoliko žele posjetiti fun park Mirnovec moći će kupiti karte po promotivnim cijenama i tako dodatno obogatiti produženi vikend u Biogradu na Moru.

#SlovenskiVikend

Pogledajte na vecernji.hr