PROMO

Wine EnoGastro Vip Event - Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
Wine EnoGastro Vip Event
08.04.2021.
u 15:11
Enogastronomski događaji za prepoznatljivost turizma
Pogledaj originalni članak

U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje edukativne evente namijenjene hotelijerima, ugostiteljima i njihovim djelatnicima te ostalim turističkim djelatnicima.

Organizator RICERCA MERCATO ovim događajem želi pomoći turističkim djelatnicima sa predavanjima i edukacijama, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva i na taj način dati im potporu da lakše svi nađu put u bolju ugostiteljsko-turističku i gospodarsku budućnost.

Događaji su dodatno unaprijeđeni programom, sadržajem, kao i nazivom. Dosadašnji naziv događaja je bio Wine Vip Event, a ove godine naziv je Wine EnoGastro Vip Event - Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.

Organizator vjeruje u smirivanje korona pandemije i planirani termini i destinacije događaja su:

-           RIJEKA            02. lipnja (02.06.2021.)

-           ZADAR            09. lipnja (09.06.2021.)

-           POREČ                        17. lipnja (17.06.2021.)

-           SPLIT i             23. lipnja (23.06.2021.)

-           ZAGREB          01. srpnja (01.07.2021.)

 

Ako ne bude moguće u navedenim terminima organizirati evente, organizator će odgoditi i planirati nove termine. Bitno je naglasiti da već sada pristiže vrlo velika potpora od partnera izlagača koji se i sami interesiraju za događaje i traže svoje mjesto u ovoj „vrlo lijepoj priči”.

Wine EnoGastro Vip Event

Wine EnoGastro Vip Event

Događaji će se održati u vrlo kvalitetnim hotelima i restoranima, ali zbog korona pandemije i raznih ograničenja eventi će biti na hotelskim i restoranskim natkrivenim terasama dok će se u vrlo velikim dvoranama održati radionice i edukacije.

Svi događaji bit će organizirani prema svim epidemiološkim mjerama: ograničenja broja uzvanika u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz održavanje socijalne distance, korištenje dedezificijensa i zaštitnih maski, prozračivanje prostora.  Sve u cilju što veće sigurnosti svih sudionika i uzvanika događaja.

Dosadadašnje edukacije i predavanje za vlasnike restorana, konoba, raznih ugostiteljskih objekata, hotelskih kuća, direktore hotela, FB Managere, konobare, sommeliere, kuhare, barmene ove godine su tu i nove edukacije, a to su edukacije za bariste i slastičare kao i specijalizirane prezentacijske i degustacijske radionice za vina, pjenušce, žestice i razne druge radionice.

Wine EnoGastro Vip Event

Wine EnoGastro Vip Event

Posebna novost je i ta da će se na eventima prezentirati enogastronomiju na poseban način. Timu govornika i Chefova priključiti će se i neka nova imena iz svijeta ugostiteljstva i enogastronomije kako bi svoje znanje i vještine nesebično podijelili sa uzvanicima- ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima i ostalim turističkim djelatnicima.

Događaji su autentični, posebni i drugačiji od ostalih, a u proteklih 5 godina, tim Ricerca Mercato organizirao je čak 17 vrlo posebnih evenata. Vrlo veliki naglasak je na kvalitetnim Hrvatskim lokalnim proizvođačima uz nekoliko izlagača iz susjednih nam država.

U suradnji sa partnerima projekta, izlagačima, sponzorima i donatorima uzvanicima i gostima eventa je omogućeno sve besplatno od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne radionice i edukacije te za određeni broj VIP uzvanika (koje pozivaju izlagači) besplatna večera sljubljivanja hrane i vina. Goste eventa očukuju i mnoga druga iznenađenja!

Partneri događaja su Hrvatska turistička zajednica, županijske komore Hrvatske gospodarske komore (ne svih županija domaćina), neke (ne sve) županijske komore Hrvatske Obrtničke komore onih županija u kojima se održavaju događaji. Partneri događaja su i županije u kojima se održava događaj kao i njihove turističke zajednice, gradovi domaćini i njihove turističke zajednice i razne tvrtke, gradovi i općine koji su se ponudili kao donatori i sponzori ovog vrlo vrijednog događaja. Iznimno važni partneri događaja su izlagači.

Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Wine EnoGastro Vip Event

Wine EnoGastro Vip Event

Glavni motiv, cilj i svrha eventa je POVEZIVANJE ugostiteljsko turističke struke sa kvalitetnim domaćim - lokalnim proizvođačima, uz ponekog iz susjedstva, kao i EDUKACIJA svih gostiju i izlagača partnera te ugostiteljsko turističke struke kao i PODIZANJE RAZINE ZNANJA, KVALITETE PONUDE i USLUGE.

Zbog potpuno drugačijeg koncepta organiziranja događaja u odnosu na neke slične događaje ovakve vrste uzvanici su svjesni kvalietata i važnosti ove vrlo „posebne edukativne priče”. Pitali smo jednog uzvanika kako bi on opisao ovaj događaj, a njegov odgovar oslikava posebnost i ideju organizatora: Ovaj event je ustvari Festival novih znanja, edukacija, usavršavanja, druženja i poslovnog povezivanja kvalitetnih ugostitelja i hotelijera sa proizvođačima proizvoda i delicija za turizam.

Wine EnoGastro Vip Event

Wine EnoGastro Vip Event

Organizator događaja je agencija RICERCA MERCATO kojoj je specijalnost, strast i užitak, ali i posao, event management, a uz ostale usluge marketinga, istraživanja i unapređivanja tržišta, prepoznatljivi su i kompetentni u savjetovanju turističko-ugostiteljskih djelatnosti.

Pogledajte na vecernji.hr