BEZ GLAMURA

Vrijedi li luksuz dostupan svima cijena koje nosi?

Foto: Pixsell
Vrijedi li luksuz dostupan svima cijena koje nosi?
27.10.2009.
u 19:14
Modni kralj Giorgio Armani, čije se kreacije prodaju za vrtoglave svote velik je prevarant, tvrdi Dana, dodajući da svoje torbice radi u Kini, u kojoj mladi i potplaćeni Kinezi zdušno lijepe naljepnice “Made in Italy”.
Pogledaj originalni članak

Umirete od želje za novim Guccijevim cipelama? Ne možete, baš kao legendarna Marylinka, zaspati bez kapljica omiljena parfema? Spremni ste se prodati u dužničko ropstvo za novi par Louboutinovih cipela? To su luksuzi koji su i danas skupi, ali dostupni svima, pa zašto onda nose oznaku ekskluzivni, pita se Dana Thomas, autorica bestselera Deluxe u izdanju Algoritma koji je podigao mnogo prašine u modnome svijetu.

Bez glamura i bez stila

Naime, autorica koja je dvadeset godina provela pišući o tome tko je tko u svijetu mode odlučila je rasplinuti balončiće od sapunice i najtvrdokornijim trendsetericama. Neka od najstrašnijih otkrića koja je odlučila podijeliti sa svijetom uistinu će ovisnicama o modi pomaknuti tlo pod nogama. Modni kralj Giorgio Armani, čije se kreacije prodaju za vrtoglave svote velik je prevarant, tvrdi Dana, dodajući da svoje torbice radi u Kini, u kojoj mladi i potplaćeni Kinezi zdušno lijepe naljepnice “Made in Italy”.

Skupocjeni parfemi, otkriva D. Thomas, mahom su sintetički i proizvode se od najjeftinijih sirovina, a većini su baza naftni derivati. Moda i zvijezde idu ruku pod ruku, a u razotkrivanju lažnog sjaja Hollywood je izvrsno mjesto za potragu. Oscari koje gledaju milijuni u svijetu izvrsni su za nametanje trendova i to znaju svi – glumice, stilisti i dizajneri i zato se tu okreću milijuni. Mislite li da je Julia Roberts slučajno pošla po zlatni kipić baš u Valentinovoj kreaciji? Griješite, ona je imala nekoliko milijuna razloga da zabljesne upravo u toj haljini. Autorica posebno grubom prikazuje Miucciju Pradu za koju tvrdi da je svoje “poslovno carstvo izgradila na tuđim leđima”.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.