odazvali se najhrabriji

Tko je dalmatinske vatrogasce skinuo u ružičaste grudnjake?

Foto: VL
Vatrogasci u grudnjacima
Foto: VL
Vatrogasci u grudnjacima
14.12.2017.
u 14:44
Vatrogasci su svakako pojam muževnosti, a da osim hrabrosti za borbu protiv vatre imaju i druge vrste borbe, pokazali su apsolutno svi koji su se odazvali.
Pogledaj originalni članak

– Primopredajom ružičaste motorne pile Husqvarna 450 Rancher članovima DVD-a Dugopolje službeno je završila akcija Pila za DVD. Članove Dobrovoljnih vatrogasnih društava Husqvarna je naime pozvala da na neki način obilježe listopad kao mjesec borbe protiv raka dojke, a najhrabrija društva odazvala su se pozivu i zaradila korisne poklone.

- Diljem svijeta upravo vatrogasci su ti koji se često uključuju u akcije borbe protiv raka dojke. Na razne načine – od duhovitih objava na Facebook stranicama, do nošenja ružičastih majica ili izrade plakata u svom naselju. Željeli smo ovu lijepu tradiciju pokrenuti i u Hrvatskoj. Možda odaziv nije bio ogroman, ali svaka prijava nam je prirasla srcu – poručila je Martina Drezga, direktorica tvrtke Drezga, koja zastupa Husqvarnu u Hrvatskoj.

Vatrogasci su svakako pojam muževnosti, a da osim hrabrosti za borbu protiv vatre imaju i druge vrste borbe, pokazali su apsolutno svi koji su se odazvali. Pobjednici, DVD Dugopolje navukli su zato čak i ružičaste grudnjake. Nisu time postali ništa manje muževni, jer istraživanje nedavno provedeno u Hrvatskoj pokazalo je da većina ispitanika smatra da je muževno brinuti o ženskom zdravlju – čak 73 posto!

- Ako smo na ovaj način potaknuli makar jednu ženu da napravi samopregled ili se odazove mamografiji, apsolutno se isplatilo. Naravno da nam je potrebna i pila i da nam svaki komad opreme puno znači, ali prije svega smo ljudi. I naše prijateljice, žene, sestre i majke može pogoditi rak dojke i zato smo se odazvali akciji – rekao je Bože Rogošić, zapovjednik DVD-a Dugopolje. Ovom donacijom Husqvarna je zaokružila projekt donacije vatrogasnim društvima za 2017. godinu, kojima je ukupno donirala 25 motornih pila i setova. Broj donacija je i veći kad se zbroje i donacije koje je tvrtka ostvarila s partnerima - sveukupno 40 setova za dobrovoljna vatrogasna društva, ukupne vrijednosti veće od 200.000 kuna.

Pogledajte i galeriju: Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati

Foto: Thinkstock
umor, trčanje
Foto: Thinkstock
Posao
Foto: Thinkstock
Teško disanje
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
hitna pomoć
Foto: Thinkstock
bolest, gripa, temperatura
Foto: Thinkstock
doktor
lijek
Bolest

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DD
Domoljub Domagoj
12:32 20.12.2017.

aaahahahahahahaha dobra fora!