Korisno

Uz ovih nekoliko trikova očistite kućanstvo u svega nekoliko minuta

Foto: shutterstock
Uz ovih nekoliko trikova očistite kućanstvo u svega nekoliko minuta
01.06.2020.
u 11:00
Održavanje čistoće kućanstva iznimno je važno, ali ponekad se čini kao da ima previše posla, a premalo vremena
Pogledaj originalni članak

Jedan od glavnih razloga zašto ljudi odgađaju čišćenje kućanstva je što imaju osjećaj da je to velika količina posla pa ignoriraju sve kućanske poslove koje moraju napraviti, sve do zadnjeg trena. Dobra vijest je što možete očistiti cijelo kućanstvo na jednostavan način i u kraćem vremenu, samo ako koristite ove trikove da si olakšate posao, prenosi BrightSide.

Savršeno očistite podove odličnim sredstvom za čišćenje koje napravite sami. Samo pomiješajte šest litara tople vode, pola žlice deterdženta za suđe i pola žlice octa. Deterdžent za posuđe očistit će svu prljavštinu s poda, dok će ga ocat dezinficirati.

Pogledajte kako jednostavno složiti plahtu s gumicom:

Za čišćenje kupaonice i uklanjanja plijesni, napraviti pastu. Pomiješajte jednu četvrtinu šalice hidrogen peroksida, pola šalice sode bikarbone i jednu žlicu deterdženta za pranje suđa. Nanesite pastu na pločice u kupaonici i ostavite da odstoji. Zatim dobro očetkajte pločice i isperite toplom vodom.

Za brzinsko čišćenje prašine i dlaka kućnih ljubimaca, pomoći će vam selotejp. Zalijepite komad selotejpa oko ruke tako da vam je ljepljiva strana izvana te lagano prođite po namještaju. Selotejp će uhvatiti sve dlake i prljavštinu s njega.

Kako bi vaš zahod uvijek bio čist, natočite malo sredstva za čišćenje u posudu za četku za zahod. Tako ćete svaki put, kad čistite zahod nakon nužde, odmah ga i dezinficirati sredstvom, a očistit ćete i samu četku. 

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.