izdržljiviji spol

Umaraju li se više žene ili muškarci? Evo odgovora

Foto: Thinkstock
vježbanje
Foto: Shutterstock
vježbanje
Foto: Thinkstock
vježbanje
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
sensa
Foto: Thinkstock
vježbanje
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
25.07.2013., Zadar - Pod vodstvom Kinezioloskog fakulteta u Zagrebu jutros je na rivi organiziran sportski trening pod nazivom
24.06.2018.
u 06:58
Autor studije Brian Dalton rekao je da su za potrebe istraživanja mjerili isključivo pokrete stopala, jer oni koriste mišiće na stražnjoj strani nogu
Pogledaj originalni članak

Znanstvenici sa Sveučilišta British Columbia ispitali su izdržljivost mišića muškaraca i žena iste dobi i istih fizičkih mogućnosti.

Ukupno je devet žena i osam muškaraca potezalo stopalo protiv različitih vrsta senzora što je brže moguće više od 200 puta, a pritom im je mjerena brzina, snaga, rotacijska sila pokreta i električna aktivnost mišića.

Žene su nadmašile muškarce u tome, pojasnio je autor studije Brian Dalton uz zaključak da su ženski mišići izdržljiviji od muških.

Dalton je također iznio da su za potrebe studije mjerili isključivo pokrete stopala, jer oni koriste mišiće na stražnjoj strani nogu, a koje uvijek trebamo za svakodnevne aktivnosti poput hodanja i stajanja. “Muškarci će svakako u maratonu prije stići do cilja, ali žene će biti poslije toga znatno manje umorne”, zaključio je Dalton.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ML
mladineo
09:26 24.06.2018.

ako je to točno onad mogu raditi sve poslove koje i mi radimo bez iznimke