Stručnjak otkriva

Ujutro pijete toplu vodu s limunom? Ovo biste onda svakako trebali znati

Foto: Thinkstock
Ujutro pijete toplu vodu s limunom? Ovo biste onda svakako trebali znati
03.10.2017.
u 09:36
Ako ujutro pijete na prazan želudac toplu vodu s limunom u nadi da ćete očistiti svoje tijelo i smršavjeti, jedan stručnjak kaže kako to baš i ne ide tako...
Pogledaj originalni članak

Mnogi vjeruju u popularne napitke koji utječu na izbacivanje toksina iz tijela, a brojna takva pića preporučuju i raznorazni gurui za hranu.

No znanstvenici tvrde da ne postoje napitci, poput tople vode s limunom, koji bi utjecali na detoksikaciju te da je to običan mit.

– Ne postoje dokazi da takvi napitci bilo kako utječu na otrove u tijelu – kaže dr. Ian Musgrave, molekularni farmakolog i toksikolog za Sveučilišta Adelaide.

– No, sigurno je voda s limunom ukusnija od obične vode – rekao je. Dodaje kako takav napitak rano ujutro pomaže pri hidrataciji, povećava razinu vitamina C te može smanjiti unos kalorija u organizam.

– Umjerene dugotrajne promjene u prehrani i vježbanje pomažu pri detoksikaciji organizma, a ne nekakvi čudotvorni napitci – ističe i dodaje kako su proizvodi za detoksikaciju samo marketinški trikovi.

Kaže kako tijelo ima u sebi toksina zbog modernog načina života – apsorbiramo kemikalije iz kozmetike, proizvoda za njegu tijela te plastičnih pakiranja hrane i pića, no organizam je sposoban izboriti se s time.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

LA
Lazov
18:00 03.10.2017.

Limunada od sljive je za dorucak strasna stvar. Grije

ZG
zg223
09:58 03.10.2017.

ko pije toplu vodu s limunom???vrh novinarstva

AU
austrougarskigeneral
10:34 03.10.2017.

pijem đus ujutro ne mogu limunadu