Čestitala im i ministrica

U Sjevernoj Irskoj održano prvo istospolno vjenčanje: 'Naša ljubav je prava, kao i svaka druga'

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
11.02.2020.
u 16:52
Pogledaj originalni članak

27-godišnja Sharni Edwards i 26-godišnja Robyn Peoples danas su izrekle sudbonosna "da" i time postale prvi istospolni par koji je to napravio u Sjevernoj Irskoj, i to na svoju šestu godišnjicu veze.

U Sjevernoj Irskoj istospolni su brakovi legalizirani sredinom listopada prošle godine, a Sharni i Robyn zakazale su ceremoniju nekoliko mjeseci prije nego što je došlo do izmjene zakona. 

One su prvi par koji je to napravio nakon što je donesen zakon, a rekle su da je nevjerojatna činjenica što su upravo one te koje će napraviti razliku.

Dodale su: "Ako nas zakon vidi kao jednake, i stereotipi će se promijeniti s vremenom. Djeca će od najmanjih dana vidjeti - one se mogu vjenčani, to znači da su jednake i da je to u redu". 

Pjesma koju su odabrale za silazak do oltara je "This is Real" od Elle Henderson, a dodale su da su svijetu samo željele pokazati da je njihova ljubav prava, baš kao i sve druge. 

Ministrica Naomi Long čestitala je novopečenom bračnom paru prije njihova vjenčanja te je dodala da su ovaj dan svi dugo čekala, a on je samo rezultat dugotrajne kampanje.  

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

JP
josip.pivar11
17:47 11.02.2020.

Nemojte mi reći da je to vrijedno vijesti za Hrvatsku.

MV
matija.vidakovic
13:47 12.02.2020.

eto živo nas zanima problem vezan uz POPUNU rupa!!!Kada je sve tako idealno ili imaju dječije igračke za popunu!!!?????JELI ovo plačeni oglas za DEFORMACIJE u ponašanju ili je besplatni!????

DU
Deleted user
17:29 11.02.2020.

nije vjenčanje....obično potpisivanje ugovora, kao u banci.....