Zamotani krumpir

Tu nema greške: Pečeni krumpir punjen sirom i zamotan u hrskavu slaninu nestaje u trenu!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Tu nema greške: Pečeni krumpir punjen sirom i zamotan u hrskavu slaninu nestaje u trenu!
10.02.2023.
u 06:33
Domaće slanine i krumpira nikad dosta. Vani je hladno, idealno za jednu ušuškanu kombinaciju – krumpir pripremamo na razne načine, ali kad ga napunimo s finim, kremastim sirom i cheddar sirom, pa sve to umotamo u domaću slaninu i zapečemo u pećnici… To je ljubav na prvi zalogaj!
Pogledaj originalni članak

Za pripremu ovog zabavnog jela koristite krumpir srednje veličine i neka budu podjedanki kako bi se ravnomjerno ispekli u pećnici, podsjećana svom blogu autorica recepta, Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Zamotani krumpir

Sastojci:

  • 6 krumpira srednje veličine
  • 150 g finog kremastog sira
  • 6 šaka cheddar sira
  • 6 dugačkih režnjava mesnate dimljene slanine

Priprema:

Krumpir dobro operite i kuhajte u ljusci oko 20 minuta dok dovoljno ne omekša. Kad se prohladi, ogulite ga. Oguljeni krumpir omotajte slaninom i pričvrstite je čačkalicom kako se ne bi otvorila. Zatim jedan kraj krumpira odrežite kako bi mogao stajati uspravno u limu za pečenje, a drugi izdubite žlicom. Izdubljeni dio napunite krem sirom, a zatim cheddarom i sve dobro posolite i popaprite. Krumpir pecite na 200 °C oko 30 minuta.

kao iz filmova

Luksuzan Božić u Kulmerovim dvorima! Evo kako je Iva Todorić uredila svoj dom za blagdane

Kada se pogledaju ove spektakularne fotografije, prva riječ koja pada na pamet je – bezvremenska elegancija. Na fotografijama se može vidjeti klasični pristup blagdanskom uređenju koji nikada ne izlazi iz mode. Paleta boja temelji se na tri stupa božićne tradicije: dubokoj, bogatoj zelenoj boji jelovih grana koja simbolizira život i nadu; strastvenoj i toploj crvenoj koja priziva osjećaj ljubavi i slavlja; te profinjenoj zlatnoj koja unosi dozu luksuza, svjetlosti i svečanosti

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.