ugodno s korisnim

TOP 6 namirnica koje će vam povećati želju za seksom

Foto: Thinkstock
Orašasti plodovi
Foto: Shutterstock
Seks
25.10.2015.
u 18:00
Četrdeset i šest posto mladih žena kažu da su doživjeli "post-seks blues", ili ono što znanstvenici nazivaju postkoitalnom disforijom (PCD), navodi se u novoj studiji objavljenoj u časopisu Sexual Medicine.
Pogledaj originalni članak

Za vrijeme odrastanja roditelji su vam nabrajali više razloga zašto biste se trebali suzdržati od seksa, ali ovaj su zasigurno propustili - poslije seksa možete se osjećati tužno i loše!

Četrdeset i šest posto mladih žena kažu da su doživjeli "post-seks blues", ili ono što znanstvenici nazivaju postkoitalnom disforijom (PCD), navodi se u novoj studiji objavljenoj u časopisu Sexual Medicine.

Jedna od 20 žena osjetila je to u posljednja 4 tjedna, a točan razlog zašto se to događa nije poznato. Ali znanstvenici znaju da određene namirnice mogu itekako pomoći da se te situacije olakšaju, poboljša raspoloženje i podigne želja za seksom jer potiču otpuštanje dopamina zbog kojeg ćete se poslije seksa osjećati sretnije i zadovoljnije.  

1. Sjemenke bundeve

Ove sjemenke su poput malih paketica Prozaca, piše Yahoo.  One su  najbolji izvor esecijalne aminokiseline triptofan, a budući da u metabolizmu služi kao prekursor serotonina, melatonina i nikotinske kiseline, potrebno ga je svakodnevno konzumirati.

Poboljšava spavanje, raspoloženje, a pomaže i kod sezonskih poremećaja  

2. Jabuka

Stručnjaci su otkrili da oni koji redovito konzumiraju voć koje je bogato "boosterom za seks" - fitoestrogenom, imaju bolje i ugodnije seksualne odnose. U ovu svrhu izbjegavajte dinju jer obiluje sastojkom koji dokazano smanjuje količinu testosterona kod žena za čak 65 posto. Testosteron je zaslužan za osjetljivost bradavica i klitorisa za vrijeme seksualnog uzbuđenja, sprečava osteoporozu te pomaže u održavanju kognitivnih funkcija.

3. Zeleni čaj

Katehin, flavanoid iz zelenog čaja potiče seksualnu želju poticanjem krvotoka u donjem dijelu tijela. 

4. Crno vino

Žene koje popiju jednu do dvije čaše crnog vina prije spoja imaju pojačani spolni nagon, rezultati su istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Sexual Medicine. Vino sadrži bogati antioksidativni profil koji, poput zelenog čaja, aktivira proizvodnju dušikova oksida u krvi, opuštajući stijenke arterija. To poboljšava krvotok u donjem dijelu tijela što rezultira povećanom seksualnom željom. 

5. Špinat

Isti učinak ima i špinat zbog magnezija koji sadrži, a koji djeluje i kao već spomenuti katehin. Žene koje konzumiraju špinat lakše doživljavaju orgazam, a amuškarci lakše postižu erekciju. 

6. Brazilski oraščići

Brazilski oraščići odličan su izvor selena, vitamina E i magnezija, hranjivih tvari koje podižu razinu testosterona i povećavaju seksualni nagon. 

>>4 stvari koje će muškarac odmah primijetiti kod žene za vrijeme seksa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:01 26.10.2015.

Najbolje je ono s crnim vinom..... Nema seksa do pijanog seksa