ISPROBAJTE

TikTokerica objasnila kako bez muke savršeno naribati parmezan: 'Lagano je i štedi vrijeme'

Foto: Tik Tok
TikTokerica objasnila kako bez muke savršeno naribati parmezan: 'Lagano je i štedi vrijeme'
25.05.2022.
u 11:30
Trebate samo mali kućanski aparat koji vjerojatno već imate u svojoj kuhinji...
Pogledaj originalni članak

Ako mu volite okus i miris, onda je jedino što vas može odvratiti recepata sa sirom njegovo naporno rezanje; zato je jedna žena   nedavno na TikToku podijelila super savjet za usitniti komad sira koji je posebno koristan kad je u pitanju tvrdi parmezan...

Kako piše Express, TikTokerica Georgia Halfacree na svom profilu redovito objavljuje videe s receptima i raznim praktičnim kulinarskim savjetima, a slijedi ju gotovo 500 tisuća pratitelja pa je i njen video o ribanju parmezana brzo postao viralan.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

U njemu je objasnila da se komad parmezana prvo izreže na manje komade koji, kaže, ne trebaju biti uredni ili ujednačeni. Nakon toga, kaže, samo rukom skupite narezane komade  ubacite ih u blender: a dobiti ćete savršeno izribani parmezan, spreman za korištenje. 

- Ovo će vam štedjeti puno vremena jer bi vam za ručno ribanje nekog većeg komada trebali doslovno sati - rekla je. 

Objasnila je i da u trgovinama ne voli kupovati već naribani sir nego radije kupi komad, a nakon blendanja je, dodaje, izvrstan za staviti u razne salate ili jela poput carbonare. 

 

@georgiehalfacree

the easiest way to grate a large amount of parmesan quickly‼️‼️

♬ original sound - Georgie

Korisnici su bili oduševljeni pa su joj zahvalili u komentarima.

- Genijalno! Sljedeći put kada budem kuhao isprobat ću t!o - napisao je jedan korisnik.

- Uvijek sam satima ribala parmezan, ne znam kako se nisam sjetila ovoga - komentirala je druga korisnica.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.