Odličan trik

Sve što vam treba da otklonite mrlje boje s odjeće je - pivo!

Foto: Zoran Vitas/blog Volim pivu
Sve što vam treba da otklonite mrlje boje s odjeće je - pivo!
10.04.2020.
u 07:00
Stručnjaci za čišćenje tvrde da s pivom možete očistiti mrlje s odjeće uzrokovane bojom.
Pogledaj originalni članak

Mnogi su se u izolaciji odlučiti zasukati rukave i baciti se na preuređivanje doma što uključuje i bojanje zidova od kojeg ostaju mrlje po odjeći. Najbolje bi bilo ukloniti ih odmah kako ne bi upile u odjeću, tepih ili neki drugi materijal, ali ako to ne stignete čini se da vam je dobra opcija pivo.

Iz NetVoucherCodes trgovine u Engleskoj za The Sun kažu: "Ako niste sigurni kako će materijal reagirati u dodiru s pivom, isprobajte prvo ovu metodu na jednom manjem dijelu. Inače, prirodni pripravci cu bolja, jednostavnija i sigurnija opcija od kemikalija."

Kako pravilno prati ruke pogledajte u videu:

Stručnjaci savjetuju da pustite prvo da se boja osuši, a onda istrljate što je više moguće. Stavite malo sapuna, a onda stavite pivo. Utrljajte piće na mrlju sve dok ne nestane.

Jaki alkohol kao što je votka dobro djeluje za uklanjanje mrlja iz tepiha i tkanina, ali odjeću čistite pivom jer je manje agresivno.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.