porazna statistika

Svaka peta osoba ostaje u lošoj vezi jer si prekid ne može financijski priuštiti

Foto: Shutterstock
Svaka peta osoba ostaje u lošoj vezi jer si prekid ne može financijski priuštiti
03.07.2014.
u 19:10
Zajednički dugovi, hipoteke, najam stana ili briga za djecu važni su čimbenici pri odluci o prekidu veze
Pogledaj originalni članak

Gotovo svaka peta osoba u Velikoj Britaniji priznala je da ostaje u emotivno neispunjenoj vezi samo zato što sebi ne može priuštiti prekid.

Novo istraživanje pokazalo je da je gotovo petina ispitanika u nekoj fazi života ostala u vezi s partnerom isključivo zbog financijske situacije.

Njih 20 posto u vezi se zadržalo do tri mjeseca duže nego što su to htjeli, međutim, većina je u neželjenoj vezi ostala s partnerom znatno duže. Zabrinjavajući je podatak i da je 43 posto ispitanika u lošoj vezi zbog novaca ostalo godinu dana ili čak i duže.

Osobe starosti između 25 i 34 godine, prema riječima znanstvenika, najsklonije su tome da u vezi ostaju samo zbog zajedničkih financija, a gotovo trećina ispitanika ove starosne dobi priznaje da je to učinila barem jednom u životu.

Razlog tome mogla bi biti činjenica da se upravo u toj dobi većina odlučuje na krupne financijske korake, u smislu kupovine nekretnina ili osnivanja obitelji. Jan Williams, PR centra Debt Advisory, koji je proveo ovo istraživanje, kaže kako je šokantna činjenica koliki je broj ljudi prisiljen ostati u vezi duže nego što to želi, isključivo zato što sebi financijski ne može priuštiti prekid.

Međutim, činjenica je da se veze stvorene u ljubavi teško razdvajaju, posebno one financijske.

Zajednički dugovi, hipoteke, najam stana ili briga za djecu važni su čimbenici pri odluci o prekidu veze, posebno ako pojedinci smatraju kako sebi neće moći priuštiti samački život –  kaže Williams.

>>Kako prekidaju djeca: Pročitajte dječakovo pismo (bivšoj) curi

>>Prekid je uvijek težak. Ovo će vam pomoći da kažete da je gotovo

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.