Mnogi griješe s uporabom

Stavljate dezodorans odmah nakon tuširanja? Stručnjaci kažu da je to potpuno pogrešno

Foto: Shutterstock
Stavljate dezodorans odmah nakon tuširanja? Stručnjaci kažu da je to potpuno pogrešno
22.10.2021.
u 13:25
Liječnica je otkrila i da nema potrebe za svakodnevnim korištenjem...
Pogledaj originalni članak

Vjerojatno nikada niste pretjerano razmišljali o načinu na koji koristite dezodorans - otuširate se, nanesete ga u spreju ili roll-onu i to je sve - ali postoje mnoge pogreške koje se događaju u korištenju ovog proizvoda za osobnu higijenu i rade više štete nego koristi.

Stručnjaci kažu da je najčešća i najveća pogreška stavljanje prevelike količine. Nema potrebe da potrošite pola bočice u nekoliko korištenja jer velika količina ne znači i dugotrajniju zaštitu i miris. 

Liječnica Dawn Harper otkrila je za The Sun da je idealno staviti po dva pritiska spreja ispod svakog pazuha. Osim toga, rekla je nešto što mnoge iznenađuje: "Ne trebate koristiti dezodorans svakodnevno, možete svakih par dana."

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Youtube
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje

Osim toga, ne bi trebalo, kaže, dezodorans stavljati ujutro. Zapravo je bolje nanositi ga navečer, prije spavanja. Tako će koža upiti miris i područje ispod pazuha bit će suho, a ujutro neće biti potrebe za tuširanjem.

Napominje još i da nikada ne nanosite dezodorans odmah nakon izlaska iz tuša već da osušite kožu ručnikom i pustite da se još osuši prirodno. Dezodorans će imati bolje djelovanje ako nije vlažna.

Kako olakšati simptome prehlade: Probajte s vrućim čajem i medom, metvicom...

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.