Nostalgija

Središte društvenog života: Prisjetite se kako je sedamdesetih izgledao popularni zagrebački hotel

Foto: shutterstock
Središte društvenog života: Prisjetite se kako je sedamdesetih izgledao popularni zagrebački hotel
12.03.2020.
u 15:52
Facebook grupa 'Retroteka' u mnogima budi lijepa sjećanja vezana uz prošlost.
Pogledaj originalni članak

U Facebook grupi 'Retroteka' svakodnevno se objavljuju fotografije starog namještaja, hrane, igračaka, ali i mjesta u gradu koja su bila popularna. Tako je jučer osvanula fotografija Esplanade iz sedamdesetih godina, jedan od legendarnih i luksuznih hotela u Zagrebu.

Foto: Retroteka

Hotel je izgrađen početkom dvadesetog stoljeća u blizini Željezničkog kolodvora, koji je tada bio značajna poveznica između Hrvatske i Europe te ostatka svijeta. Hotel Esplanade je bio središte društvenog života, pogotovo 20-ih godina prošlog stoljeća, kada je privlačio veliki broj ljubavnih parova. Postojala je čak i legenda da se u tom hotelu održao prvi hrvatski striptiz.

Nakon rekonstrukcije 2004. godine hotel ponovno otvara svoja vrata pod imenom The Regent Espalande Zagreb, čime postaje prvi Regent hotel u Europi. Zatim 2012. godine postaje samostalan hotel i nastavlja s pružanjem luksuznih usluga gostima iz cijelog svijeta. 

Pogledajte znaju li Zagrepčani stare purgerske riječi:

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
05:19 13.03.2020.

Zagreb je naj ljepsi grad na svjetu,bio i osto.