Niste svjesni

Spavate s mokrom kosom i stalno vežete rep? Ovo su najgore navike koje imate, tvrde frizeri

Foto: Instagram
Spavate s mokrom kosom i stalno vežete rep? Ovo su najgore navike koje imate, tvrde frizeri
24.07.2020.
u 14:20
Nije dovoljno koristiti samo dobar šampon i regenerator.
Pogledaj originalni članak

Održavati kosu zdravom ne znači samo koristiti kvalitetan šampon i regenerator, a jednom tjedno staviti masku. Stilisti za kosu i frizeri objasnili su za The Healthy koje navike uništavaju kosu, a nismo ni svjesni da ih radimo.

Kosa je slaba i lomljiva kada je mokra, pa spavanje s takvom nije baš dobra ideja. Možete uništiti vrhove, kaže Ted Gibson. "Trljanje mokre kose o posteljinu tijekom noći može uništiti vrhove, učiniti ih grubima i suhima. Obavezno osušite kosu prije spavanja", poručio je Ted, a kao još jednu lošu naviku spominje se konstantno vezanje kose. "Ako nosite punđu ili rep dan i noć, pogotovo tijekom spavanja, kosa se jako lomi", kaže Kylee Heath. Spavanje s raspuštenom kosom ili čak s pletenicama najbolje je za vašu kosu. 

Ako se već odlučite na vezanje kose, nemojte koristiti elastične gumice. Preporučuju se kopče ili gumice koje se mekane, a popularni naziv za njih je 'scrunchie'.

Psihijatri su zatrpani pozivima građana tijekom pandemije: Sve više ljudi osjeća se tjeskobno i traži tablete!

Preskakanje četkanja kose nije dobra navika. Tjeme proizvodi prirodna ulja, a češljanjem ih prenosite na ostatak kose. "Kada ta ulja nanesete na dlaku, radite na tome da kosa brže raste", tvrdi Gibson.

Osim s mokrom kosom i zavezanom u rep, loše je zaspati i s lakom za kosu. "Lakovi isušuju kosu, ali ako nemate vremena oprati i osušiti kosu prije spavanja, skinite sve kopče i gumice, nanesite malo suhog regeneratora na kosu, raščešljajte i raspustite kosu. Operite ju idućeg dana", savjetuje Heath.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.