Budite oprezni

Slušalice su prljavije nego što mislite, čistite ih redovito uz ove savjete

Foto: Shutterstock
Slušalice su prljavije nego što mislite, čistite ih redovito uz ove savjete
12.06.2020.
u 16:30
Jeste li znali da na slušalicama od mobitela ima čak šest puta više bakterija nego na sudoperu i kuhinjskim površinama, a ako ih ne čistite, zbog nakupljanja voska iz ušiju možete si oštetiti sluh. Treba ih čistiti barem jednom tjedno i nikako ne dijeliti s drugima.
Pogledaj originalni članak

Do posla i s posla, u teretani, u šetnji... Ljudi koriste slušalice gotovo cijeli dan, ali jako rijetko ih čiste što nikako nije dobro, piše Realsimple.

U slušalicama živi 2708 puta više bakterija nego na dasci za rezanje, šest puta više nego u sudoperu i 330 puta više nego na kuhinjskim površinama, a kako tvrdi bolnički centar Whittier iz Kalifornije, ako ih ne čistite redovito u ušima se nakuplja velika količina prljavštine i bakterija koje mogu dovesti do osipa, infekcija i alergijskih reakcija. Osim toga, mogu povećati i nakupljanje ušnog voska. 

Sve što vam je potrebno da slušalicama vratite stari sjaj je mekana, suha krpa, štapići za uši i voda. Prvo blago vlažnom krpom prebrišite slušalice i kabel. Štapićem za uši očistite mikrofon i mrežicu zvučnika. Ostavite ih da se dobro osuše prije nego ih ponovno koristite ili spremate u kutiju. 

Stručnjak otkriva zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:

Vlažnom krpom prebrišite slušalice obavezno ako su došle u dodir sa šamponima, losionima, parfemima ili nekim kiselinama, ali pazite da u otvore ne dođe tekućina - većina slušalica može doći u kontakt s vodom, ali nisu u potpunosti vodootporne. 

Ako koristite AirPods slušalice budite posebno oprezni jer njihovi priključci za punjenje ne smiju doći u kontakt s vodom. Možete ih dodatno čistiti maramicama s alkoholom. 

Druga, malo starija metoda čišćenja slušalica je uz pomoć malo vode, sapuna i stare, ali čiste četkice za zube. Uz to, u vodu dodajte i mrvicu soli. Jednostavno umiješajte nekoliko kapi sapuna u pola šalice svježe vode, umočite četkicu za zube, istisnite višak vlage na papiru, a zatim vrlo nježno pomoću četkice očistite nečistoću s vaših slušalica. 

Uspješni

Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama

Aircash ostvaruje 50 milijuna kuna mjesečnog prometa slanja novca i plaćanja, a kreću i s uslugom plaćanja računa skeniranjem barkoda koji se nalaze na računima, a ta je platforma lani na tržište pustila Aircash digitalni novčanik, kojim možete novac uplatiti karticom, ali i gotovinom, nadoplatiti ENC uređaje, platiti parking i platiti bon za mobitel…

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.