ove stvari nemojte raditi

Skrolanje po mobitelu prije spavanja - velika je pogreška!

Foto: Thinkstock
Spavanje
Foto: shutterstock
Foto: Thinkstock
Tipkanje po mobitel u krevetu
Foto: Shutterstock
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
alkohol
Foto: Shutterstock
večera
Foto: Shutterstock
Foto: screenshot/facebook
05.04.2019.
u 11:37
Ograničite uporabu zaslona prije spavanja, gledanje u aplikacije za upoznavanje jer to može stimulilrati aktivnost vašeg mozga umjesto da ga umiri
Pogledaj originalni članak

Brojite ovce, puštate umirujuću glazbu, gledate TV...Sve to pokušavate kako biste lakše zaspali i kvalitetnije odspavali i probudili se odmorno. Ali vam ne ide od ruke? Možda vam nešto od ovoga što radite, uzrokuje probleme sa snom....

Pijete kavu nakon večere - Učinci kofeina mogu trajati nekoliko sati nakon konzumacije. Kofein vas može održati budnim noću, ali i kada zaspete uzrokuje nemirniji san, pojasnila je za Huffungton Post Janet K. Kennedy, klinička psihologinja iz New Yorka.

Provodite vrijeme na aplikacijama i portalima za upoznavanje prije odlaska u krevet - Ograničite uporabu zaslona prije spavanja, gledanje u aplikacije za upoznavanje jer to može stimulilrati aktivnost vašeg mozga umjesto da ga umiri i time vas drži budnima dulje nego biste trebali biti. Zaslon emitira plavo svjetlo koje može poremetiti vaš cirkadijalni ritam suzbijanjem melatonina, koji je hormon spavanja u tijelu.

Vježbate navečer - Mnogi odrađuju svoje treninge baš u večernjim satima, no ako su oni intenzivni, to može uzrokovati i probleme sa snom.

Ispijanje alkoholnih pića prije spavanja - Mnogi će za pićem posegnuti upravo u večernjim satima, nakon svih odrađenih obveza. Iako alkohol može pomoći da lakše zaspete, zapravo će ometati vaš san tijekom noći i češće ćete se buditi.

Jedete prije odlaska u krevet - Ako jedete prije nego odete u krevet, niste tijelu dali dovoljno vremena da probavi konzumirano. Probava se najbolje odvija kada stojite, sjedite i kada se krećete, a ne kada ležite. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.