antioksidans

Saznajte koje sve prednosti ima matcha čaja

Foto: RTL
Saznajte koje sve prednosti ima matcha čaja
15.01.2018.
u 13:01
Listovi zelenog čaja za izradu matche beru se nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe s grmova koji su skriveni od sunčeve svjetlosti.
Pogledaj originalni članak

Matcha je mljeveni prah listova zelenog čaja, a potječe iz Japana gdje se koristi za pripremu čaja ili kao sastojak u receptima. Predstavlja dio japanske tradicije ispijanja čaja i koristi se za proslave stotinama godina, piše portal Kreni zdravo.

Listovi zelenog čaja za izradu matche beru se nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe s grmova koji su skriveni od sunčeve svjetlosti, zbog čega dolazi do sinteze klorofila i veće razine aminokiselina, posebno L-teanina.

Berba se odvija ručno, nakon toga se listovi pare, prigušuju i suše. Nakon što su se listovi osušili kamenim mlinom, melju se u fini prah, odnosno matchu. 

Matcha zeleni čaj je:

prirodni antioksidans,
prirodni dodatak za mršavljenje, omogućuje pH ravnotežu i detoksikaciju organizma,
alternativa kavi bez osjećaja nervoze i podiže raspoloženje.

Više o matcha čaju možete pročitati ovdje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.