Strašno

Roditelji bijesni: Djeca dobila školski zadatak o silovanju!

Foto: shutterstock
Roditelji bijesni: Djeca dobila školski zadatak o silovanju!
17.01.2020.
u 13:11
Roditelji jedne škole u Americi napali su učitelje biologije kada su vidjeli pitanje o silovanju u domaćoj zadaći.
Pogledaj originalni članak

Učenici srednje škole Klein Collins u Houstonu dobili su zadatak u kojem se traži od njih da identificiraju silovatelja u izmišljenoj priči. Oko 90 učenika u dobi do 14 i 15 godina dobili su isti zadatak koji glasi:

"Suzy je napadnuta u uličici i silovana. Policija je pokupila tragove sperme koja je ostala na mjestu zločina i tri su osumnjičenika. Koji od njih je silovao Suzy?" Ponuđena rješenja su S1, S2 i S3 koja se trebaju spojiti s uzorkom DNK počinitelja, piše LADBible.com.

Foto: Privatna arhiva

Nije dugo trebalo da se fotografija ovog zadatka proširi društvenim mrežama i da roditelji pobjesne. Cookie VonHaven, čija je kći u desetom razredu, rekla je: "Uznemirujuće je. Djevojčice u ovim godinama znaju da je silovanje grozan čin i da je to prisilni seksualni odnos. Ne mogu razumjeti učitelje koji su ovo napravili." Nije Cookie jedina. Druga mama, Dana Duplantier ima kćer u devetom razredu i kaže: "Ne treba li učitelj dobiti odobrenje od škole da ovako nešto stavi u zadaću?"

Nakon što su primili val kritika roditelja, škola se oglasila kako je ovo pogreška i kako nije dio kurikuluma. Istražuje se kako je i zašto došlo do postavljanja ovog pitanja u domaćoj zadaći.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GR
gragakarlovac
13:52 17.01.2020.

Ništa strašno, pa imaju 14-15 godina i moraju znati za opasnosti u svijetu.

NA
najposebniji
14:23 17.01.2020.

Nisu mala djeca da su dobili spojiti silovatelja s žrtvom kroz labirint.

DU
Deleted user
13:50 17.01.2020.

To je prava "Škola za život"