jeste li znali?

Recepti Jamie Olivera prava su kalorijska bomba

Foto: ''
Recepti Jamie Olivera prava su kalorijska bomba
01.01.2013.
u 08:00
"Slavni" recepti sadrže previše kalorijske vrijednosti, proteina i masti za potrebe običnog čovjeka
Pogledaj originalni članak

U Britaniji je uz pomoć bivšeg premijera Tonyja Blaira transformirao jelovnike u školskim kuhinjama u koje je umjesto smrznutih namirnica uveo svježe, no njegovo kuhanje nije uvijek najzdravije, pokazala je nova studija istraživača iz NHS-a i sveučilišta Newcastle. Znanstvenici su zaključili da hrana koju priprema na malim ekranima i recepte objavljuje u svojim kuharicama imaju visok udio masti, kalorija i soli...

Istraživanje je uspoređivalo 100 nasumce izabranih obroka iz kuharica slavnih britanskih kuharica sa 100 industrijskih jela iz supermarketa. Analiza je otkrila da su obroci iz kuharica 22 posto kaloričniji i da sadrže više masnoće i 35 posto više zasićenih masti, piše na Relaxnews.

Recepti su preuzeti iz \"Jamie\'s Oliver 30 minute meals\" i \"Ministry of Food\", \"Baking Made Easy\" Lorraine Pascale i \"Kitchen\" Nigelle Lawson te \"River Cottage Everyday\" Hugha Fearnley-Whittingstall. U zaključku istraživanja stoji da je ipak bolje izbjegavati gotove obroke iz dućana, ali i one viđene u kulinarskim emisijama, te da je jedini recept za zdravu prehranu domaća kuhinja s uključenim domaćim i neprerađenim namirnicama.

Napad

Slavni Oliver, inače borac za zdravu prehranu od najranije dobi u svojoj najnovijoj kuharici \"Jamie\'s 15 minute meals\" ima kalorijsku vrijednost svakog jela, a i recepte koje objavljuje na internetu označava kalorijama.Prošle godine je skupina američkih stručnjaka Oliverovu kuharicu \"Meals in Minutes\" proglasila jednom od najnezdravijih kuharica u 2011. Naveli su da njegovi sendviči sadrže dvostruko više masti nego Big Mac i više nego dvostruko kalorija, kolesterola, natrija i zasićenih masti.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
pancake
11:07 01.01.2013.

joj što ovi ***ju..... čovjek propagira domaću kuhinju od svježih sastojaka. nijedna domaća kuhinja na svijetu nije dijetalna. i nitko tko ima imalo pojma o kuhanju neće reće da su mu jela prekalorična. a one količine koje spravlja nikad nisu namijenjene samo jednoj osobi.