Ako tražite jednostavan, zdrav i pun okusom bogat recept za ručak ili večeru, zapečene paprike sa sirom i jajima idealan su izbor. Savršeno balansiran spoj topljenog sira, kremastih jaja i slane pancete, sve u sočnim crvenim paprikama koje se u pećnici pretvore u pravo malo čudo. Priprema je brza, sastojci su pristupačni, a rezultat – neodoljiv!
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 velike crvene mesnate paprike
- 200 g ribanog sira (gauda, mozzarella, feta, ricotta ili svježi sir – po želji)
- 4 jaja
- 50 g pancete (narezane na tanke ploške ili kockice)
- Po želji: prstohvat origana ili svježe sjeckani peršin za posluživanje
Priprema: Paprike operite, prepolovite po dužini i očistite od sjemenki. Trebali biste dobiti 8 polovica u obliku brodića, spremnih za punjenje. U zdjeli pomiješajte ribani sir i jaja. Smjesu lagano posolite i popaprite po ukusu te dobro promiješajte vilicom. Svaku polovicu paprike napunite smjesom od jaja i sira. Na vrh svake stavite nekoliko komadića pancete. Posložite punjene paprike na lim obložen papirom za pečenje ili lagano nauljen. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25–30 minuta, dok jaja ne očvrsnu, sir se ne rastopi i panceta ne postane zlatno-hrskava. Po želji, pred kraj pečenja dodajte malo suhog origana. Nakon pečenja, pospite svježim peršinom za svježinu i boju.