sezonski i domaće

Puca od zdravlja: Gusta juha od bundeve, leće i kukuruza – treba li vam bolja ideja za fini, sezonski obrok?

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Puca od zdravlja: Gusta juha od bundeve, leće i kukuruza – treba li vam bolja ideja za fini, sezonski obrok?
15.09.2022.
u 10:36
Petnaest minuta pripreme i dvadesetak minuta kuhanja dovoljno će biti da dobijete ovu savršenu gustu juhu koja puca od zdravlja, aroma, mirisa i prekrasnih boja koje će razvedriti i najtmurniji dan. Idealan obrok za kišne dane pred nama.
Pogledaj originalni članak

Danas vam predlažemo jednu pomalo neobičnu gustu juhu, prije svega zbog gomile povrća i začina koji idu u recept. Sve je dodatno obogaćeno finim krem-sirom zbog kojeg je juha dobila tu finu strukturu i postala kremastija i ukusnija. Sezona je bundeve tako da ona dominira, a sve ostalo povrće je samo dodatni bonus ovom zdravom i ukusno jelu za koje je zaslužna Tatjana Miletić s bloga MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Gusta juha od bundeve, leće i kukuruza

Sastojci:

1 crveni luk

3 mrkve

500 g pečene bundeve

2 štapića celera

100 g crvene leće

4 šake kukuruza u zrnu

1 klip kukuruza

2 režnja češnjaka

1 žličica kurkume

1 žličica marokanskog začin ras el hanout

1 žličica čilija

1,5 l povrtnog temeljca

150 g finog krem-sira

Priprema:

Crveni luk prodinstajte na maslinovu ulju, dodajte sol, kurkumu, čili, žličicu vode i dinstajte nekih desetak minuta, dok sve ne omekša. Zatim dodajte sjeckanu, celer, češnjak, pola količine pečene bundeve i crvenu leću. Na kraju dodajte zrna kukuruza i ukoliko želite da vam juha bude još zanimljivijeg izgleda klip kukuruza koji ćete prethodno nasjeckati na što sitnije kolutiće. Sve lijepo promiješajte, dodajte temeljac i kuhajte oko 15 minuta. Polovinu smjese prebacite u blender, dodajte ostatak bundeve, krem-sir i sve izblendajte. Zatim taj sadržaj vratite u juhu i dobro sjedinite. Juhu poslužite odmah dok je topla, s dodatkom krutona, sjeckanog peršina ili, u posebnim prilikama, vizualno vrlo atraktivnog mikropovrća.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.