Jačanje kralježnice

Protiv bolova u leđima najviše pomaže joga

Foto: joga
Protiv bolova u leđima najviše pomaže joga
01.11.2011.
u 12:19
Kronični bolovi u leđima česta su bolest u modernom društvu pa je potrebno pronaći način olakšavanja života pacijentima bez uzimanja lijekova.
Pogledaj originalni članak

Protiv bolova u leđima najučinkovitiji način vježbanja jest joga. Naime, istraživanja su pokazala da joga pomaže i do 30 posto više nego standardne vježbe ili pak tablete protiv bolova, prenosi Mirror.

Sudionici istraživanja koje je provedeno u Velikoj Britaniji bili su podijeljeni u dvije skupine. Jedna je skupina vježbala jogu tijekom tri mjeseca, dok je druga vježbala standardne zadane vježbe. Rezultati su pokazali da je skupina koja je vježbala jogu bila do 30 posto izdržljivija nego druga skupina. Također, imali su i manje bolova u leđima.

Kronični bolovi u leđima su česta bolest u modernom društvu i baš zbog učestalosti potrebno je pronaći način smanjenja boli bez uzimanja lijekova, smatra istraživač Alan Silman.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
09:03 02.11.2011.

Ma kakva joga - samo kretanje, rad, vježbe, rekreacija i odustajanje od prežderavanja, pušenja, dugotrajnog sjedenja uz kompjutor i ostalih pošasti

OB
-obrisani-
09:06 02.11.2011.

Od vježbi, one za istezanje i uvrtanje kralježnice u ležećem stavu - izbjegavati dizanje teških predmeta u stavu savinute kralježnice itd. - postoje pravila ponašanja za te slučajeve

VA
Valerija007
11:30 02.11.2011.

Redovno vježbanje koje jača mišiće uz kralježnicu dati će rezultate. Što se tiče slike uz tekst, ni prednja noga ni stražnja noga nisu u ispravnom joga položaju. Prednja noga mora biti paralelna s tijelom, a stražnja mora biti na prstima. Samo takav će položaj pravilno istegnuti mišiće.