PONOVNO ĆE BITI MEKANI

Čistačica otkrila zašto za pranje ručnika nije potreban omekšivač: Radije koristite ocat!

Foto: Tik Tok
Čistačica otkrila zašto za pranje ručnika nije potreban omekšivač: Radije koristite ocat!
27.05.2022.
u 14:30
Omekšivač za rublje treba izbjegavati prilikom pranja ručnika jer može učinit više štete nego koristi, a pomoći će im - ocat
Pogledaj originalni članak

Jedna je profesionalna čistačica otkrila da omekšivač za rublje nije uvijek najbolje rješenje za mekanu i mirišljavu odjeću. Štoviše, njegovo korištenje ponekad može, kaže ona, učiniti više štete nego koristi, a pogotovo kada su u pitanju ručnici...

Kako piše Mirror, čistačica je podijelila video na svom Tik Tok profilu, a u njemu govori o problemima korištenja omekšivača za rublje prilikom pranja ručnika, zbog čega će se ručnici prije uništiti.

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

Foto: Getty Images
Perilica rublja
Foto: Thinkstock
odjeća boje
Foto: Getty Images
Crni papar
Foto: Getty Images
Crni papar
Foto: Getty Images
Crni papar
Foto: Getty Images
Crni papar

- Omekšivač sadrži vosak i ulja koji odbijaju vodu, što znači da ako perete ručnike omekšivačem smanjujete njihovu moć upijanja- rekla je u videu.

Umjesto omekšivača ona predlaže korištenje bijelog octa kako biste se riješili svih nepotrebnih mirisa na vašim ručnicima. Potrebna je, kaže., samo jedna šalica bijelog octa kako biste ručnicima vratili mekoću i kako bi oni što bolje upijali. Sve što trebate je staviti ih na uobičajeni ciklus pranja, a zatim ponovno oprati koristeći ocat umjesto sapuna, što će učinkovito ukloniti ostatke deterdženta za rublje s tkanine. 

Ako tretman ne uspije nakon jednog pranja, možda se previše ostataka nakupilo na ručnicima i u tom slučaju možete ponoviti pranje s bijelim octom. 

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.