Preslatki su

Prijateljstvo ne zna za razlike: Labrador i gepard su nerazdvojni

Foto: Turtle Back Zoo
Prijateljstvo ne zna za razlike: Labrador i gepard su nerazdvojni
07.02.2020.
u 07:00
Tko još vjeruje da se psi i mačke ne vole? Ovaj labrador dokazuje suprotno i razbija sve mitove činjenicom da se druži s divljom mačkom.
Pogledaj originalni članak

Nandi, gepard iz zoološkog vrta u West Orangeu ima najboljeg prijatelja i to ne bilo kakvog - Bowie, zlatni retriver osvojio je njezino srce.

"Zajedno su od kada su stari samo nekoliko tjedana", kaže Charlotte Trapman - O'Brien, zaposlenica zoološkog i trenerica životinja za New York Post. "Bowie ima ulogu podizanja samopouzdanja Nandi." 

Foto: Turtle Back Zoo

Gepardi su uglavnom sramežljivi, a Bowie je istrenirani pas koji Nandi pruža osjećaj sigurnosti. Nerazdvojni su već godinu dana, vole se hrvati u snijegu i dijeliti igračke.

"Kada god se Nandi nešto događa, kada joj netko priđe ona odmah pogleda u Bowiea i bude sigurna da joj čuva leđa."

Inače, u Africi se psi koriste kako bi udaljili geparde od farme i farmera jer im uljevaju sigurnost i gepardi ih poštuju.

Foto: Turtle Back Zoo

Foto: Turtle Back Zoo

Prvo natjecanje u šišanju pasa pogledajte u videu:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PO
pounhartpa
09:18 07.02.2020.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

SE
sedam
08:46 07.02.2020.

Prekrasni su :-)