Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Životinje su dio obitelji, dugogodišnja odgovornost i prijateljstvo

Prijatelji životinja i Slavko Sobin predstavili su 17. kampanju "Obitelj na more, a pas na ulicu", a ove godine njezina je poruka da su životinje odgovornost kroz sva godišnja doba
30. lipnja 2019. u 19:37 6 komentara 918 prikaza
Foto: Prijatelji životinja
Pogledajte galeriju 1/5

– Bubu i Maru obožavam, ne mogu zamisliti život bez njih i svjestan sam da je to dugogodišnja odgovornost, prijateljstvo do kraja. Uz puno ljubavi i strpljenja, odgovornost se pokazuje udomljavanjem, mikročipiranjem i kastracijom – izjavio je poznati glumac Slavko Sobin u povodu izlaska jumbo plakata na kojem zajedno sa svojim udomljenim kujicama poručuje da su životinje dio obitelji i da to podrazumijeva odgovornost.

Upravo je "Odgovornost kroz sva godišnja doba" poruka 17. po redu kampanje "Obitelj na more, a pas na ulicu?" udruge Prijatelji životinja kojom želi poručiti da briga za životinje ne traje samo dok je skrbnicima to prikladno, već cijeli životni vijek životinje te u svim životnim situacijama, uključujući i odlaske na more.

 | Autor : Prijatelji životinja Foto: Prijatelji životinja

Slavko Sobin i Buba i Mara sudjelovali su i na predstavljanju vizuala kampanje koja poziva na udomljavanje umjesto kupnje te na kastraciju i označavanje mikročipom. Kampanji su se pridružili Lia i Jazo, s kojima se Slavko fotografirao kako bi pomogao naći im dom. Jazo je s nepunih godinu dana napušten i bačen preko ograde udruge Rina, a Linu je udruga Rina preuzela na skrb tijekom projekta kastracija pasa u romskim naseljima.

Skrbnici često nisu dovoljno svjesni da su psi i mačke živa bića o kojima je potrebno savjesno skrbiti te da iziskuju vrijeme, kao i financijske izdatke. Zaboravlja se i na razmnožavanje životinja, odnosno važnost kastracije, pa tako neželjeni potomci završe napušteni. Ovaj oblik zlostavljanja životinja događa se unatoč činjenici da je napuštanje životinja kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna.  Gradovi i općine trebaju sustavno provoditi kontrolu mikročipiranja pasa i mogu propisati trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, te prema Zakonu o zaštiti životinja provoditi edukaciju građana.

javni poziv Gradovima i općinama za mikročipiranje pasa 300.000 kuna Čovjek i pas KAMPANJA Prijatelji životinja upozoravaju na napuštanje pasa i mačaka zbog odlaska na more

 

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • Avatar Dumen
    Dumen:

    Pse mogu voljeti ljudi koji nemaju osjet mirisa ili im je isti jako oštećen, na primjer od pušenja

  • Avatar Tračalo
    Tračalo:

    Ljudima koji ima su psi dio obitelji kuća je puna dlaka i smrdi po pišalini, slina posvuda po namještaju i kao takvima ja ne idem ni u posjetu.