dobro je znati

Prejeli ste se za blagdane? Dodajte ovaj začin u jela

Foto: Getty Images
Obiteljski ručak
Foto: Getty Images
Obiteljski ručak
Foto: Thinkstock
Peršin
Foto: Thinkstock
Peršin
Foto: Shutterstock
Limun i peršin
Foto: Getty Images
Peršin
Foto: Ordinacija.hr
Čaj od peršina
Foto: Getty Images
Peršin
Foto: Getty Images
Peršin
Foto: Getty Images
Peršin
23.04.2019.
u 07:13
Čaj od peršina opušta i ublažava glavobolje, migrene, astmu, grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura.
Pogledaj originalni članak

Uskrsni blagdani su iza nas, a vi ste opet na vagi i gledate koliko ste se udebljali?

Ako ste se prejeli, imamo savjet. Nutricionisti tvrde kako je dobro konzumirati peršin kod prejedanja jer ublažava nadutost i dispepsiju te potiče izlučivanje tekućine toksina iz organizma.

Dvogodišnja biljka nježnih cvjetova sadrži klorofil koji ubija bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati svakodnevno.

Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti jer olakšava apsorpciju željeza. 

Čaj od peršina opušta i ublažava glavobolje, migrene, astmu, grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura. Savjetuje se dojiljama kad im otiču grudi. Ne treba ga zakiseljavati.

Sok od svježeg peršina može se rabiti lokalno protiv zubobolje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.