savjet stručnjaka

Prehrana prema krvnim grupama: Evo što biste trebali jesti...

Foto: Thinkstock
Hrana, jelo
Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Thinkstock
doručak
Foto: Thinkstock
Žena jede pizzu
Foto: Thinkstock
Palenta s jajima
03.07.2018.
u 11:45
Doznajte što biste trebali jesti, a što izbjegavati...
Pogledaj originalni članak

Liječnik Peter D'Adamo tvrdi kako bismo trebali svoju prehranu prilagoditi krvnoj grupi. Doznajte što biste trebali jesti, a što izbjegavati...

0 - Prehrana bi vam trebala biti bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mliječnih proizvoda, ribe, povrća, grahorica

A: Trebali biste izbjegavati meso i birati vegetarijansku prehranu s mnogo grahorica, voća i povrća te cjelovitih žitarica. 

B: Izbjegavajte kukuruz, rajčice, kikiriki i sjemenke sezama. Pileće meso može također biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mliječne proizvode s nižim udjelom masti. 

AB: Vaša bi prehrana trebala uključivati tofu, morske plodove, mliječne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želučane kiseline u želucu. Izbjegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
16:07 03.07.2018.

ahahaaaa, hebo vas daily mail

AU
austrougarskigeneral
17:30 03.07.2018.

ne drzim se njihovih pravila.

MO
modovisisajteMaraschino
17:35 03.07.2018.

danas svakom kome padne neka glupost na um se naziva stručnjakom...