Što mislite?

Pomaže li slana voda stvarno kod grlobolje? Evo odgovora

Foto: Shutterstock
Pomaže li slana voda stvarno kod grlobolje? Evo odgovora
26.08.2019.
u 11:26
Mnogo je prirodnih lijekova za kojima se poseže kod bolesti, ali pitanje je jesu li svi dobri
Pogledaj originalni članak

Grgljanje slane vode ima svoje prednosti kod upale grla s obzirom na to da sol ubija bakterije, ali može li to stvarno pomoći u ovoj situaciji?

Foto: Shutterstock

Nekoliko je studija otkrilo kako grgljanje slane vode dva puta ili više dnevno olakšava bolove u grlu i omekšava samu sluz, a djeluje i u borbi s napornim bakterijama. Potrebno je pomiješati pola čajne žlice soli u šalicu tople vode. Promiješati dok se sol skroz ne otopi, nagnuti glavu i grgljati vodu. Najvažnije je vodu kasnije ne progutati, već je ispljunuti.  

Pogledajte kako se odjenuti na vrućinama: 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.