U slast!

Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš

Foto: Thinkstock
Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš
10.02.2014.
u 15:00
Poslužite po želji, s krumpirom, rižom, njokama, palentom..
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 1 kg junećeg mesa od buta, 2 žlice džema od šljiva, 3 veće glavice luka, 1 mrkva, 100 g celera, 3 žlice pirea od rajčice, 100 g pancete, 1 žlica mljevene paprike, 1 žlica usitnjenog peršina, 2 žlice gustina, juneće juhe po potrebi, 0,5 dl ulja, mješavina začina, papar

Priprema:

Junetinu narezati na kocke, pancetu na kockice, mrkvu i celer naribati na krupnije, a luk narezati što sitnije. Zatim na malo ulja popržiti luk i pancetu, te dodati mrkvu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Povremeno dolijevati juneću juhu po potrebi.

Kada je meso napola pirjano, dodati džem od šljiva, pire od rajčice i mljevenu papriku te doliti vode da pokrije meso. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina s malo vode i začine po ukusu. Kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.

>>Japanska salata za bolji tonus kože. Evo kako se priprema

>>Za brzi ručak nakon radnog dana: Tjestenina s tikvicama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.