lokalna kuhinja

Pljukanci u umaku od lisičarki po receptu restorana Vodnjanka – ručak koji nitko neće odbiti!

Foto: Josip Regović/Pixsell
Pljukanci u umaku od lisičarki po receptu restorana Vodnjanka – ručak koji nitko neće odbiti!
06.09.2022.
u 08:09
Za izvrsna, autohtona istarska jela ne morate potegnuti u unutrašnjost Istre – u restoranu Vodnjanka u Zagrebu imat ćete osjećaj da ste usred Vodnjana!
Pogledaj originalni članak

Ništa novo ne treba izmišljati i nitko nije vlasnik nekog recepta. Recepti su svi postojali, oni se samo mogu oplemeniti ili stilski i sezonski doraditi, tvrdi vlasnica restorana Vodnjanka, Svjetlana Celija.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Pljukanci u umaku od lisičarki

Za 500 g pljukanaca:

400 g glatkog brašna

300 ml vruće vode

Za umak:

300 g lisičarki

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Od brašna i vode umijesite tijesto koje ćete razvaljati na trakice. Trakice sijecite na komadiće i dlanom u dlan utrljajte svaki pojedini pljukanac. Gotove pljukance pobrašnite i kratko skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Lisičarke operite, narežite na listiće te zatim prijajte na maslinovu ulju. Na njih stavite kuhane pljukance, dodajte žlicu maslaca i malo vode u kojoj su se kuhali pljukanci. Začinite solju i paprom.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Svaki obrok u Vodnjanki mora početi s pršutom jer za Svjetlanu pršut je jedan od simbola Istre, baš kao maslinovo ulje, tartufi ili čaša dobrog vina.

Foto: Josip Regović/Pixsell

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.