sve ih je više

Plastična operacija koja je u porastu kod muškaraca - pogađate li koja?

Foto: Thinkstock
Plastična operacija koja je u porastu kod muškaraca - pogađate li koja?
03.11.2017.
u 11:26
Taj je trend, objašnjava plastični kirurg, rezultat narcističke selfie kulture.
Pogledaj originalni članak

Čini da žene nisu jedine koje žele imati punije usne. Kako otkrivaju plastični kirurzi, potražnja za ovim operacijama u porastu je kod muškaraca. 

Sve više muškaraca želi imati usne poput Brada Pitta, Channinga Tatuma ili Harryja Stylesa. U 2016. broj muškaraca koji su imali plastičnu operaciju povećao se za tri posto u godinu dana, a taj je broj porastao za 28 posto od 2005. godine. 

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Brad Pitt
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Brad Pitt
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Brad Pitt
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Brad Pitt
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Brad Pitt
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Brad Pitt

Plastični kirurg s Floride, dr. Rian Maercks otkriva da se muškarci sve više okreću ovom zahvatu jer žele puniju donju usnicu, kao i prirodni 'zločesti smješak'. Taj je trend, objašnjava, rezultat narcističke selfie kulture. 

'Društvene mreže, aplikacije za upoznavanje, selfiji... ta je kultura velik dio toga', objasnio je dr. Maercks i dodao da je povećanje usana injekcijama u njegovoj klinici poraslo s nekoliko na tjedan na pet dnevno

Operacija, koja obično uključuje ugađanje baze nosa i ljuštenje donje usne, koristi punila koja koštaju oko 1000 dolara po mililitru, a obično se koriste četiri doze po pacijentu. 

Pogledajte i VIDEO: ​​​​​​​Bile su najljepše glumice Hollywooda i onda su lice uništile botoksom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
12:34 03.11.2017.

Valjda pojedinci, a posebice oni malo nastrani, žele imati usne poput srpskog premijera Vučića ili Jasera Arafata, jer su identične jednom ženskom organu !!!

RO
rojnik
14:33 03.11.2017.

A ja mislio da oće povećati k...c,kad ono usne??