korisno

Ovo vjerojatno niste znali: 7 vrsta hrane koju možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici!

Foto: Shutterstock
Ovo vjerojatno niste znali: 7 vrsta hrane koju možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici!
10.03.2023.
u 11:30
U mikrovalnoj pećnici možete brzo i jednostavno pripremiti kvalitetan obrok
Pogledaj originalni članak

S obzirom na nedostatak vremena u današnjem užurbanom životu, mikrovalna pećnica je spas. Podgrijavanje jela, priprema nekih brzih kolačića, grijanje kupljene gotove večere... Moguće je napraviti kvalitetan obrok za svega deset do petnaest minuta. Evo kojih nekoliko namirnica možete bez problema brže i jednostavnije pripremiti u mikrovalnoj, piše Huffpost

6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina s orasima
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina, špageti
Foto: Thinkstock
Tjestenina s tunom

Francuski tost

Da biste to učinili, jednostavno narežite kruh, stavite komade u posudu pogodnu za mikrovalnu pećnicu, dodajte druge sastojke za francuski tost (uključujući umućena jaja) i stavite ga u mikrovalnu pećnicu između dvije i pet minuta, ovisno o vašoj mikrovalnoj. Ne samo da se francuski tost sprema brže nego kad se peče na štednjaku, nego će biti i manje posuđa za čišćenje.

Pečeni krumpiri

Pečeni krumpir je jedna od onih namirnica koju morate planirati jer se može peći sat vremena u pećnici. Lako možete ‘ispeći’ batat ili crveni krumpir tako što ćete krumpir nekoliko puta probosti oštrim nožem da ispusti paru, a zatim ga staviti na staklenu posudu ili zdjelu i peći u mikrovalnoj pećnici oko 10 minuta.

Krumpirići

Ne treba vam friteza za pripremu krumpirića, oni su još jedna hrana koju možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici. Ključ da krumpirići budu lijepi i hrskavi je u tome da narežete povrće na vrlo tanke kriške i posolite ga prije kuhanja kako bi upilo vlagu. Položite ih u jednom sloju na list papirnatog ručnika i pospite solju. Pustite ih da odstoje 15 do 20 minuta, a zatim ih osušite tapkanjem. Pecite ih između tri i šest minuta, pažljivo ih promatrajući kako biste bili sigurni da ne izgore.

Riža
Stavite kuhati rižu i zaboravite na nju, pa se redovito prekuha? Probajte ju skuhati u mikrovalnoj. Bitan je pravi omjer tekućine i riže - na svaku šalicu riže idu dvije šalice vode. Možete dodati i žličicu maslaca ili ulja i malo soli.

Kolačići i browniji

Jeste li ikada imali želju za nečim slatkim, ali ne želite napraviti cijelu tortu ili seriju kolačića da biste je zadovoljili? Tu na scenu dolaze kolačići i browniji. Mikrovalne pećnice su fantastične za deserte, pogotovo ako pečete za jednu ili dvije osobe. Samo dodajte sve sastojke u šalicu, promiješajte i kuhajte u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. 'Guglajte' kolače koje možete napraviti u mikrovalnoj jer zaista ima stotine recepata.

Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji!

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.