nakon burne noći

Ovo je jelovnik s kojim ćete se riješiti jutarnjeg mamurluka

Foto: Thinkstock
Ovo je jelovnik s kojim ćete se riješiti jutarnjeg mamurluka
29.12.2014.
u 08:46
Ovo je pravi trenutak za kalorijsku štednju, jer, ako tako nastavite i dalje, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, s unosom viška kalorija (čak 500-1.000 kcal/dan), dugo ćete se boriti s posljedicama.
Pogledaj originalni članak

Probudili ste se s posljedicama sinoćnjeg lumpanja s mamurlukom?

Onda vjerojatno osjećate pojačanu kiselinu u želucu, povišen krvni tlak, zatvor, bolovi u trbuhu, osjećaj nadutosti, umora i pospanosti? Ovo je pravi trenutak za kalorijsku štednju, jer, ako tako nastavite i dalje, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, s unosom viška kalorija (čak 500-1.000 kcal/dan), dugo ćete se boriti s posljedicama.

Neumjerenost u hrani i piću ostavlja tragove ne samo kad je o tjelesnoj masi riječ, već i na taj način mogu stradati i srce, krvne žile i probavni sustav. Stoga preporučujemo da se vratite na predblagdanski režim prehrane (nekoliko manjih obroka na dan) i da dan započnete zdravim obrokom. Predlažemo vam i instant osvježenja od kojih ćete se trenutno osjećati bolje.

Doručak: jutro nakon ludog provoda započnite šalicom zelenog čaja, a zatim doručkujte kašu od zobenih pahuljica kojoj ste prethodno dodali šaku malina.

Užina: pojedite jabuku i komad mladog sira s niskim postotkom mliječne masti.

Ručak: pripremite okrepljujuću juhu od povrća, salatu od kiselog kupusa i ispecite pileći file na tavi.

Užina: dva sata nakon ručka popijte čašu jogurta (od kravljeg mlijeka ili soja jogurt).

Večera: pripremite filet ribe na tavi, zelenu salatu začinjenu pšeničnim klicama i limunovim sokom, i šnitu beskvasnog kruha. Večerajte najkasnije do 19 sati.

>>Evo kako konzumiranje alkohola prije spavanja utječe na organizam

>>Pijete lijekove, ali tako rado biste popili čašicu alkohola?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.