Budite pametni

Ovih 5 stvari stalno radite, a mogu uništiti vašu vezu

Foto: Thinkstock
par
Foto: Thinkstock
par
03.03.2014.
u 10:15
Pustite svom partneru da bude to što jest, takvog ste ga/nju zavoljeli. Znajte kada treba podvući crrtu da vaše ponašanje ne postane destruktivno za vezu.
Pogledaj originalni članak

Svaka veza ima svoje uspone i padove.

Za padove smo, nažalost, često sami krivi. Ovo su neke od navika koje često nesvjesno radimo, a koje mogu naštetiti našim odnosima.

1. Prigovaranje

Nitko ne voli čangrizavce koji stalno nešto prigovaraju. Stalni prigovori u vezi mogu biti pravi otrov za odnos između dvoje ljudi, piše TOI. Pustite svom partneru da bude to što jest, takvog ste ga/nju zavoljeli. Znajte kada treba podvući crrtu da vaše ponašanje ne postane destruktivno za vezu.

2. Uspoređivanje

Naučite cijeniti svog partnera te ga volite zbog toga što jest umjesto da ga stalno uspoređujete s nekim drugim. Vaš partner zaslužuje bolje od toga.

3. Spominjanje bivšeg

Nitko ne voli stalno biti na tapeti usporedbe s onim bivšim. Ako stalno to spominjete i naglašavate kako je bivši bio bolji u nečemu, vaša veza može završiti jako brzo. Učvrstite svoju vezu i ponašajte se jedno prema drugome s poštovanjem i razumijevanjem. Uostalom, bivši je bivši s razlogom.

Foto: Thinkstock

4. Loša komunikacija

Često slušate partnera napola? Nedostatak pozornosti kada vam partner nešto govori može biti poguban na vašu dugoročnu vezu. Komunikacija je u vezi jako bitna i probleme ćete najbolje riješiti dobrom komunikacijom. Ako to nedostaje, jasno vam je da je veza ugrožena.

5. Vraćanje u prošlost

Ono što se dogodilo u prošlosti neka tamo i ostane. Danas je novi dan. Morate shvatiti da povijest ne možete izbrisati ni promijeniti. Ako zaista želite da ta veza uspije, ostavite prošlost iza sebe i okrenite se budućnosti.

>>Ova pitanja morate si postaviti ako želite znati ima li vaša veza budućnost

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KI
-KIKKI-
13:54 03.03.2014.

Ljubomora i posesivnost, nema gorega od toga kad ti određuje što ćeš raditi, s kime ćeš se družiti i gdje ćeš ići te kao priljepak uvijek ide s tobom. Bolesno...

AJ
andja.juric.5
13:31 03.03.2014.

Pa to nikada ne bih radila...koja zena jos danas pravi takve greske. Ne vjerujem,mi zene smo inteligentna bica.

DU
Deleted user
10:18 03.03.2014.

Kaj su vam naredili da morate malo popustiti sa Ukrjinom???