Dobri savjeti

Olakšajte si novogodišnju odluku: Kako pronaći motivaciju za treniranje?

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
18.01.2020.
u 08:06
Debelo smo zagazili u prvi mjesec, teretane su pune, ali oni koji su tek krenuli s treniranjem kao novogodišnjom odlukom, još uvijek ne znaju trebaju li odustati ili ne. To znači da nemate dovoljno motivacije, ali uz ove trikove pronaći ćete ju već danas i odmah odraditi trening.
Pogledaj originalni članak

Važno je pronaći cilj u vježbanju. Mršavljenje, debljanje, mišićna masa ili jednostavna želja da se više krećete - koji god vaš razlog za upis u teretanu bio, dobar je. Postavite si u glavu zašto se znojite, trpite upalu mišića i provodite vrijeme u teretani i ova novogodišnja odluka dobit će smisao.

Prije nego dođete u teretanu, napravite raspored vježbi i dobro odlučite koje ćete izvoditi. Kada već imate spreman trening nećete gubiti vrijeme na isprobavanje vježbi koje vam možda uopće ne idu, jer nisu sve za svakoga. Možete napraviti i raspored unaprijed za nekoliko treninga ako ih želite rasporediti po dijelovima tijela. Unaprijed isplanirani treninzi motivirat će vas da ih obavezno odradite.

Ovo možda više vrijedi za žene, ali nošenje lijepe i udobne odjeće na trening pokazalo se kao velika motivacija. Kada složite kombinaciju gdje vam se tenisice slažu s tajicama i ostatkom opreme bit ćete inspirirani da trenirate.

Osim treninga uvedite promjene i u način prehrane. Dobri i zdravi obroci dat će vam dodatnu, veliku motivaciju da ne odustanete od svog cilja.

Glazba je, kako kažu, pokretač svega. Jednostavno malo tko može ostati miran kada mu iz slušalica sviraju omiljene pjesme. Zato spremite na mobitel najdražu glazbu, neku koja vas pokreće i puno ćete lakše odraditi tih sat vremena treniranja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.