FASCINACIJA

Novi trend među Hrvaticama - i cipele na kredit!

Foto: Arhiva
Novi trend među Hrvaticama - i cipele na kredit!
11.04.2010.
u 17:47
Tisuće su žena trenutačno založene Mulbberyevim torbama i cipelama crvenog potpisa, dakako onima s potpisom
Pogledaj originalni članak

Ženska fascinacija torbama i cipelama u mnogim slučajevima graniči s ludilom, tvrdnja je to s kojom će se složiti psiholozi, muškarci, ali i žene, koje kao da izgube razum pred tim mračnim predmetom želje. Tisuće su žena trenutačno založene Mulbberyevim torbama i cipelama crvenog potpisa, dakako onima s potpisom francuskog postolara Christiana Louboutina. I Hrvatice su prigrile novi trend pa tako u dvjema zagrebačkim luksuznim trgovinama - Heruc Galeriji i Concept store Nicolas postoje liste čekanja za - torbe i cipele. Za cijenu od 7000 i više tisuća kuna se ne pita, iako mnoge toliko ni ne zarade u mjesec dana. Ponavlja se priča od prije nekoliko godina, kada su u središtu modnog interesa bile cipele Manola Blahnika, a brojne stanovnice Lijepe Naše još i danas otplaćuju kredite koje su podigle kako bi imale najnoviji model manolica. Danas se luduje za louboutinkama, ali metoda plaćanja - na bezbroj rata, ostala je ista. Iako louboutinke nose i sve zvijezde i zvjezdice, kako stranog, tako i domaćeg neba. A da je riječ o stvari od životne važnosti najbolje svjedoči rasprava prijateljica na forumu, nakon što je jedna ponosno predstavila svoj ulov života - cipele s Louboutinovim potpisom.

- Joooooj, kad sam ih probala, zaljubila sam se u sebe u ogledalu. I evo ih; stigle moje lubice, uspjela sam.

- Čestitam, čestitam. Zavidim, dobrodošle lubice. One su jedine koje želim u životu i skupit ću za njih kako tako.

Slavu ovih cipela dodatno potencira i film Seks i grad 2 u kojem Sarah Jessica Parker i društvo ne izlaze iz louboutinki. Istoimeni serijal proslavio je manolice, a film sad globalno popularnima čini louboutinke. Usred recesije, kada se pazi na svaku kunu, 300-tinjak “običnih” Hrvatica na neviđeno je naručilo sandale i cipele čija se najniža cijena kreće oko četiri tisuće kuna.

- Sve je tajno. Nemoguće je vidjeti nove modele prije nego što stignu na police. Kolekcije se naručuju u pariškom showroomu šest mjeseci unaprijed i prema narudžbama se proizvodi roba. Ove smo godine dobili dopuštenje Louboutina za veći broj pari cipela tako da ih je stiglo negdje oko 600 ukupno – objašnjava Tajana Lisičar, vlasnica Nicolasa.

Slična histerija vlada i oko Mulberryjeve torbe Alexa (nazvana je prema slavnoj Alexi Chung) zbog koje su u Herucu otvorili liste čekanja, a početna cijena od 7500 kuna kao i vrijeme čekanja oko mjesec dana nisu problem. Ivana Lisić, majka dvoje djece i ekonomistica u privatnoj tvrtki, jedna je od dvadesetak žena koje su se upisale na listu čekanja.

- Zakaparila sam torbu, uzela je na revolving, na 36 rata - ističe Ivana, a svoju “investiciju” potkrepljuje tvrdnjom da je riječ o torbi koju će ostaviti kćeri u nasljeđe. Opravdanja, slična Ivaninu, ima većina žena koje su svjesne da se zbog cipele i torbi zadužuju preko glave i da sutra možda neće imati za večeru, ali nek’ frendice zavide na najnovijem dizajnerskom komadu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
18:54 11.04.2010.

Iz vana gladac iz nutra jarac .... kako nasi stari to kazu .... PLJUC!

OB
-obrisani-
19:06 11.04.2010.

Aha, to nije neimastina, to se u Hrvatskoj zove TREND ... hahahah!!!!!!!! Ja bi prije reko da je to malogradjanstina .... PLJUC!

SM
stari_mudrac
13:43 12.04.2010.

POLAKO, BIĆE I KRUHA NA KREDIT !