grižnja savjesti

Nevjerne muškarce češće pogađa srčani udar

Foto: Photos.com
Nevjerne muškarce češće pogađa srčani udar
24.05.2012.
u 12:47
Mlađa partnerica, stres od nepoznatog okruženja i grižnja savjesti. Idealan recept za srčani udar...
Pogledaj originalni članak

Muškarci koji varaju svoje partnerice, odnosno supruge u većoj su opasnosti od infarkta, pokazalo je jedno talijansko istraživanje.

– Seks izvan braka može biti rizičan i stresan jer ljubavnica je obično mlađa nego partner koji vara. Vjerojatno je i seks češći nakon pretjerane konzumacije hrane i alkohola – kazala je istraživačica Alessandra Fisher.

Istraživači kažu da je krivnja jedan od razloga zašto su problemi sa srcem češći kod osoba koje su izjavile da još uvijek nešto osjećaju za svoje supruge. No nisu isključeni ni stres ni napori kako bi zadovoljili mladu partnericu. Zato smrt češće nastupa u spolnom odnosu s ljubavnicom. Koristeći termine "nevjera" i "izvanbračna veza", istraživači su analizirali učestalost i okolnosti srčanih udara kod muškaraca te su otkrili da su oni sa smrtnim ishodom relativno rijetki u braku, prenosi Medical Daily.

Kod onih koji su varali uočene su više vrijednosti spolnih hormona, veći testisi, veća seksualna želja i bolja seksualna funkcija. Ipak, sve to nije dovoljno da bi se nevjerni muževi u potpunosti oslobodili.

– Moguće je da tajni odnos u nepoznatom okruženju može uvelike povećati krvni tlak i broj otkucaja srca što dovodi do povećane potrebe za kisikom – navodi Fisher.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IS
istima
14:47 24.05.2012.

he he..... veliki dio srčanih udara događa se za vrijeme seksa, i to, pogađate, u zabranjenom voću......... Bože, svete li smrti ;)