Pokušajte

Nemojte bacati vodu od kuhanja tjestenine: Odlična je za zalijevanje cvijeća

Foto: shutterstock
Nemojte bacati vodu od kuhanja tjestenine: Odlična je za zalijevanje cvijeća
10.02.2020.
u 14:10
Kada se tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob
Pogledaj originalni članak

Nakon kuhanja tjestenine, većina ljudi će vodu od tjestenine baciti u odvod, ali stručnjaci imaju bolju ideju kako je iskoristiti. Ostatak vode može se iskoristiti za zalijevanje cvijeća, u kući ili u vrtu, prenosi Daily Mail.

Vode od tjestenine puna je vitamina i minerala koje biljkama pomažu da ostanu zdrave i potiče njihov rast i razvoj. "Sljedeći put kada kuhate tjesteninu, nemojte baciti ostatak vode i biti rastrošni. Umjesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim zalijte svoje biljke", rekla je Danielle Nierenberg, predsjednica grupe Food Tank.

Kada se tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob. Minerali u vodi biljkama služe za gnojivo, što potiče stabilniji i dugotrajan rast. Voda će potaknuti prirodne hranjive vrijednosti koje se već nalaze u zemlji što će povećati vlažnost zemlje. Morat ćete manje zalijevati biljke i štedjet ćete na vodi.

Može se koristiti voda preostala od kuhanja tjestenine, povrća, krumpira ili jaja, jedino što trebate paziti je da voda ne smije biti začinjena ni posoljena.

Upoznajte gospodina koji već 47 godina prodaje kestene na Cvjetnom trgu:

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.