Sporna reklama

Naomi Campbell poludjela nakon što su je usporedili s čokoladom

Foto: vl
Naomi Campbell poludjela nakon što su je usporedili s čokoladom
01.06.2011.
u 10:10
Razmišlja o tužbi budući da reklamu smatra rasističkom i uvredljivom, a u svemu je podržava i majka Valerie koja je također zgrožena
Pogledaj originalni članak

Naomi Campbell ozbiljno razmišlja o tužbi protiv britanskog proizvođača čokolade Cadbury nakon što su joj se u jednoj reklami obratili riječima: "Naomi, mjesta molimo, nova je diva u gradu".

- Šokirana sam. Uzrujava me da mi se netko obraća kao da sam čokolada, ne samo meni, nego svim crnim ženama i muškarcima. To mi nije nimalo duhovito. Uvredljivo je i bolno - ljutita je Naomi, koju u ovome slučaju podržava i njezina majka Valerie Morris.

- Duboko sma povrijeđena ovom rasističkom reklamom. Zar misle da mogu vrijeđati crnce i nikom ništa? Ovo je 21. stoljeće, nisu više pedesete. Neka se srami Cadbury - kaže Valerie Morris.

Cadbury se oglasio preko svog glasnogovornika te rekao kako je kampanja u britanskim novinama ionako gotova te kako reklamu više neće objavljivati. Dodali su da im je žao što je njihova reklama uvrijedila Naomi jer im to nije bila namjera.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MI
Milkica
10:59 01.06.2011.

Ne kužim ovo... pa kaj žena nema čokoladni ten? Isto kao što Snjeguljica ima alabasterni ten itd. Sad je to odjednom uvreda.

DU
Deleted user
11:59 01.06.2011.

Razumljivo da se uvrijedila, primjerenije bi bilo da su je usporedili s pločicom haša...

Avatar otto_bismarck
otto_bismarck
20:19 04.06.2011.

črna čokolada