Prirodno i lako

Nakon kuhanja blagdanskog ručka uz pomoć par savjeta uklonite neugodne mirise iz doma

Foto: shutterstock
Nakon kuhanja blagdanskog ručka uz pomoć par savjeta uklonite neugodne mirise iz doma
25.12.2020.
u 07:00
Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to
Pogledaj originalni članak

Prvo, probajte trik s kavom. Zdjelica svježe mljevene kave odstranit će sve neugodne mirise iz hladnjaka ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kave može sakriti neugodne mirise. 

Iskušajte i ugljen koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u hladnjak. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu. 

Krajnje je neprivlačan, mirisom čak i odbojan, a ipak je neizostavan dio blagdanskog stola

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik: Podijeljeno više od 1000 porcija bakalara pripremljenog po tradicionalnoj recepturi
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Podjeljeno 1000 porcija bakalara

Soda bikarbona kao osvježivač zraka

Kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u hladnjaku, no soda bikarbona je iznimno korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kava, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka. 

Sodu bikarbonu također možete posipati na dno kante za smeće kako biste upili sve neugodne mirise ostataka hrane koje ćete u nju bacati. Isti učinak u kanti imaju i kore limuna, uz dodatak ugodnog citrusnog mirisa.

Za još jedan način suzbijanja mirisa pomoći će vam alkoholni ocat. U jednoj posudi zagrijte do vrenja pola šalice octa te jednu šalicu vode, a para koja će izlaziti će upiti sve mirise. Najbolji učinak imate kad upalite napu da sve mirise izbacujete iz kućanstva.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost perilice dok se u njoj pere posuđe:

Integracija Roma

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH: Ostvarenjem plemenitih ciljeva u području ljudskih prava i prava manjina, doprinosimo boljem društvu

Jedan od ključnih projekata koje Ured trenutačno provodi je „Uključivanje Roma – Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“, koji ima za cilj povećati broj mladih Roma i Romkinja u obrazovnom sustavu. O tom i drugim važnim projektima ključnog Vladinog stručnog tijela za unaprjeđenje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, razgovarali smo s ravnateljem g. Alenom Tahirijem.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LU
Lucija22
03:46 26.12.2020.

pozdrav u sezoni Osjećam se ponovno tako blagoslovljeno u braku nakon što je doktor Alaba vratio mog supruga koji me napustio zbog dobre 3 godine. Zovem se Lucija Marko i ja sam iz Hrvatske. Čak i ako imam usta po cijelom tijelu, neće biti dovoljno zahvaliti liječniku Alabi na pomoći u mom životu. Suprug me pustio zbog drugih žena ,, već 3 mjeseca bolujem i mučim se bez njega. Dakle, svugdje sam tražio pomoć, ali ništa nije uspjelo dok nisam mislio na doktora Alabu kojeg sam kontaktirao putem interneta. Objasnila sam mu svoju situaciju i obećao je da će mi se suprug javiti u roku od 24 do 48 sati koliko moje srce i dalje kuca za njega. Vjerovala sam u njega i on mi je pripremio čaroliju, nedugo me suprug nazvao točno kad je rekao doktor Alaba. Molio je i rekao da mu se trebam vratiti i sad opet živimo sretno zadnjih 9 mjeseci. Svi koji čitaju moj članak koji treba pomoć trebaju ga kontaktirati ... E-pošta: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dodati na WhatsApp ovim: +2349071995123.

MO
montello
17:21 25.12.2020.

soda je dobra