problem

'Muž je napravio vazektomiju prije 15 godina, a sada sam trudna?'

Foto: Reddit
test za trudnoću
Foto: Thinkstock
test za trudnoću
Foto: Getty Images
Trudnoća
Foto: Getty Images
Par, trudnoća
06.05.2019.
u 19:25
Njeni menstrualni ciklusi točni su kao "švicarski sat", napisala je, a sada mjesečnicu nema već dva mjeseca.
Pogledaj originalni članak

"Mogu li ostati trudna sa suprugom 15 godina nakon vazektomije?"

Upitala je to 38-godišnja žena koja sumnja na trudnoću, a ta mogućnost itekako je plaši.

Svoju zabrinutost podijelila je na forumu Mumsnet, napisavši kako je njen suprug prije 15 godina obavio vazektomiju te nije razmišljala o tome da nakon tog zahvata može ostati trudna.

Njeni menstrualni ciklusi točni su kao "švicarski sat", napisala je, a sada mjesečnicu nema već dva mjeseca. Osim toga, dvaput se onesvijestila, a kada je otišla vaditi krv, liječnici su je upitali je li joj se ikada ranije događalo da se tako iznenada onesvijesti i tada je odgovorila: "Da, kada sam bila trudna."

Kada je to izgovorila, postala je svjesna da je vjerojatno opet trudna i to ju je prestrašilo. Svom suprugu rekla je svoje sumnje, no on ne vjeruje u moguću trudnoću nakon njegove vazektomije. Barem ne s njim.

Prestrašena žena zatražila je savjet na spomenutom forumu, no neke majke rekle su joj da jednostavno napravi test za trudnoću jer forum nije "svemoguć" pa da može znati je li trudna ili nije.

U svakom slučaju, uspješnost vazektomije je 99 posto slučajeva, no bilo je slučajeva kada su žene, i nakon što su njihovi partneri obavili taj zahvat, ostajale trudne.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

RI
rikavac
19:42 06.05.2019.

Koji glup clanak da se zemlja trese! Dno dna.

Avatar VinkoL
VinkoL
19:31 06.05.2019.

Mladi poštar?

ME
Metuzalem
23:27 06.05.2019.

VL treba da uradi vezetkomiju